– Våra problem är väldokumenterade

Men McDowell förnekar att tvisten med McIlroy kommer bli en fråga

Foto: SCANPIX
I TVIST Rory McIlroys och landsmannen Graeme McDowells vänskap har gått igenom en stor prövning.
SPORTBLADET

GLENEAGLES. De har spelat sex matcher ihop under de senaste två Ryder Cup-turneringarna.

Men i årets tävling tror Graeme McDowell att han och landsmannen Rory McIlroy kommer splittras, men förnekar samtidigt att de interna bråken ligger bakom.

– Våra personliga problem kommer inte störa, det kan jag garantera, säger McDowell.

Rory McIlroy och Graeme McDowell är en väl beprövad Ryder Cup-duo. De nordirländska landsmännen spelade totalt sex av de maximala åtta matcherna tillsammans under turneringarna 2010 och 2012, men nu tror McDowell att de två kommer att splittras.

– Vår dynamik har förändrats drastiskt, säger McDowell.

Anledningen hävdar han dock inte är den rättstvist som pågår mellan McIlroy och McDowells bolag Horizon, och häromdagen kände sig 35-åringen nödgad att skriva följande i en krönika för BBC:

”Det har varit tufft på affärsfronten för både mig och Rory i ett par år eftersom han har varit involverad i en rättsprocess med mitt managementbolag. Det har givetvis tärt på vår relation, men vi har lagt det bakom oss i år och om något så har vår vänskap blivit starkare av allt som vi upplevt”.

Är andra spelare i dag

På presskonferensen inför fredagens Ryder Cup-start får Greame McDowell sedan frågan om de i dag kan passa bättre ihop med andra spelare.

– Det är ingen tvekan om att våra problem de senaste åren är väldokumenterade, men vi är bättre vänner i dag än vi var tidigare. Så våra personliga problem kommer inte störa, det kan jag garantera. Däremot är vi andra spelare i dag än när vi spelade ihop första gången, svarar han och utvecklar:

– Den storebror-lillebrorsrelation jag hade med honom har förändrats. Han är i dag världsetta och fyrfaldig majorvinnare och skulle i dag var ledaren om vi spelade ihop. Och jag tror att jag behöver den ledarrollen lite, eller åtminstone känna att jag är lika bra som min medspelare. Det är jag den förste att erkänna.

Europas kapten Paul McGinley är övertygad om att de båda lagt meningsskiljaktigheterna bakom sig.

– Det kommer inte bli ett problem i omklädningsrummet. De är för professionella för det, säger han, men hintar sedan att de båda kan få andra spelpartners när Ryder Cup väl börjar på fredag.

– De har spelar sex matcher tillsammans och bara vunnit två av dem, så det är inte skrivet i sten att de ska spela ihop.