Sir Alex försatte världsettan i trans

McIlroy stum under mötet med United-legendaren

Foto: TT
IMPONERAD Rory McIlroy ventilerar sin beundran för Alex Ferguson.
SPORTBLADET

GLENEAGLES. Alex Ferguson gästade lagmiddagen och delade med sig av några tips.

Då gick Rory McIlroy närmast ner i spagat av lycka.

– Helt klart veckans höjdpunkt så här långt, säger världsettan.

Rory McIlroy är en hängiven Manchester United-supporter och tar inte sällan chansen poängtera sina sympatier för den engelska storklubben. Så den äldre herren som gästade lagmiddagen i går kväll gjorde med sin blotta närvaro att en dröm gick i uppfyllelse för golfens världsetta, för mannen var nämligen Sir Alex Ferguson.

Delade med sig

– Jag bara satt där och såg upp mot honom och jag tog inte… Nej, jag kunde inte slita blicken från honom. Jag var i någon form av trans och lyssnade bara på allting han sade och tänkte att det är precis så här han pratat med sitt lag genom åren, säger Rory McIlroy och ler från öra till öra

– Han berättade några historier om sina egna erfarenheter av stora matcher, stora ögonblick och stora spelare han tränat och det var en fantastisk kväll. Det var verkligen något häftigt att få vara med om.

Van vid att vara favorit

Alla lagkamraterna var dock inte lika imponerade som nordirländaren, något McIlroy själv poängterar med ett skratt.

– Du vet, alla i rummet var inte Man United-supportrar och gjorde det tydligt. Men Ferguson är en väldigt inspirerande person när han pratar. Han har väldigt mycket auktoritet och när han pratade blev rummet helt tyst. Alla lyssnade. Så det var uppenbarligen en stor upplevelse för alla, och speciellt för mig som är en stor supporter, säger 25-åringen och lyfter sedan fram ett ämne som den tidigare stortränaren berörde.

Favoritskap.

– United var alltid favoriter och när han coachade klubben gjorde han Old Trafford till ett fort. Det var väldigt svårt att slå dem där. Och vi i Europa är favoriter och vi är det av en anledning. Vi förtjänar det. Vi har spelat bra i år och det är inget vi ska skämmas för utan omfamna, säger Rory McIlroy.

Det var Europas kapten Paul McGinley som bjöd in Alex Ferguson, trots sina egna klubbsympatier.

– Jag håller på West Ham men har alltid älskat sättet som hans lag har spelat fotboll på, säger McGinley.