Mickelsons psykning provocerar Poulter

Tonläget skruvas upp inför Ryder Cup-starten

Foto: AFP/GETTY
UPPSKRUVAD STÄMNING Ryder Cup-starten närmar sig – vilket märks. Från höger: Poulter. McIlroy, McDowell och Mickelson.
SPORTBLADET

GLENEAGLES. Nordirländarna Rory McIlroy och Graeme McDowell är båda inblandade i en bitter juridisk tvist. Det får Phil Mickelson att skicka en syrlig passning till de båda landsmännen.

– Vi i USA inleder vi inte rättsprocesser mot varandra, säger 44-åringen.

Tonläget skruvas så sakta upp inför morgondagens Ryder Cup-start och den aktuella rättsprocessen mellan Rory McIlroy och Graeme McDowell är då ett tacksamt mål för verbala missiler.

Något den rutinerade Phil Mickelson, som gör sin tionde Ryder Cup, inte kan undgå när han pratar med pressen.

Skickar psykning

På en insinuant fundering kring om det amerikanska laget kan spela ihop eller ej, grundad i påståenden om att stämningen inte varit så god på deras front genom åren, svarar Mickelson med en snabb psykning riktad mot de båda nordirländska landsmännen:

– Tja, vi kan inte bara spela ihop, vi i USA inleder heller inte rättsprocesser mot varandra och jag känner att det är ett stort plus när tävlingen väl börjar… Sorry, jag kunde inte låta bli.

Poulter avfärdar bråk

Det engelska Ryder Cup-fenomenet Ian Poulter, som vunnit tolv av sina totalt femton matcher i turneringen genom åren, rider dock snabbt ut till sina lagkamraters försvar. När britten får frågan om han hört om Mickelsons kommentar svarar han snabbt:

– Jag såg den, men det räcker med att se hur Rory och ”G-Mac” uppför sig tillsammans… De är otroligt avslappnade och det finns ingen som helst fientlighet, inte över huvud taget. De mår bra tillsammans och jag kan bara skratta åt den kommentaren.