Stenson hyllas efter första poängen

Gav Europa en drömstart

Henrik Stenson och Justin Rose vann sin match 5/4.
SPORTBLADET

GLENEAGLES. Henrik Stenson och Justin Rose gav Europa en drömstart.

Duon var först ut i Ryder Cup och blev också först ut med att vinna sin match. Slutresultatet: överlägsen seger med fem håls ledning med fyra hål kvar att spela.

– Adrenalinet bara pumpade där ute, säger Stenson.

Henrik Stenson och Justin Rose fick möta Bubba Watson och Webb Simpson i den absolut första matchen av årets Ryder Cup. Men det blev egentligen ingen större match av det hela.

Stenson ordnade ledningen på den andra hålet, Rose utökade den två hål senare och när man vann två hål i rad, nian och tian, var det mer eller mindre avgjort.

”Kompletterar varandra”

– Jag satte Henrik under en hel del press i dag, speciellt på några par fem-hål där han gjorde birdies på båda. Hans birdie på nian blev otroligt viktig, för den gav oss momentum och avgjorde matchen för oss. Men vi kompletterar varandra bra, säger Justin Rose med Stenson som fortsätter:

– Ja, han var ute i skiten på nian. När han letade efter bollen blev han stucken av en geting och sade 'jag förtjänade nog det efter det andraslaget'. Jag highfivade honom efter hans birdie på tian, rakt där han blev stucken, men han kunde fortsätta så jag tror nog allt är okej.

Rose avgjorde

Till slut hade de båda chansen att vinna matchen på hål 14, och när Stenson missade sin birdieputt med liten marginal var det i stället engelsmannen som fick sätta spiken i kistan och resultatet skrevs tills överlägsna 5&4. Men svensken grämde sig inte över det, utan njöt hellre av den fantastiska inramningen och det otroliga publikstödet.

– Vi visste att vi skulle få ett fantastiskt mottagande och det fick vi verkligen. Det är ett minne för livet, men nu måste ladda om och fokusera på nästa match, säger Stenson.

Ja, Stenson och Rose får nytt förtroende och möter nu Hunter Mahan och Zach Johnson.

Eftermiddagens foursome-bollar pågår: Följ dem här (extern länk)