Dagens mest panikslagne?

Stephen Gallacher eller ett vilset rådjur?

1 av 6
Frågan är vem som var mest panikslagen under morgonens Ryder Cup-spel. Det vilsna rådjuret eller hemmaspelaren Stephen Gallacher.
SPORTBLADET

GLENEAGLES. Dagens mest panikslagna varelse?

Nej, inte skotten Stephen Gallacher som tycktes helt knäckt av hemmapublikens enorma förhoppningar. Däremot rådjuret som med panik i blicken irrade sig in på banan och omgiven av 45 000 åskådare hade svårt att hitta ut.

Det brukar ju inte vara riktigt så här mycket folk på Gleneagles. Inte ens nära, för att vara exakt.

Under veckan väntas totalt 250 000 människor bege sig till den skotska banan några mil nordost om Glasgow och varje dag befinner sig nu runt 50 000 personer (med alla som arbetar på Ryder Cup) på den klassiska marken, så när ett rådjur tog sig in på ettans fairway redan under morgonens spelarpresentation såg man den fullständiga paniken hos den stackars djuret. Åskådarna skrek, skrattade och hurrade åt det överraskande inslaget innan rådjuret fann en öppen väg genom folkhavet och då lyckades smita ut upp mot klubbhuset.

Tyngd av förväntningarna

Frågan är dock om det hjälpte, för bilder på det fyrbenta kreaturet har fortsatt strömma in under dagen.

Stephen Gallacher, för att återknyta till inledningen av den här texten, såg inte heller ut att må helt okej av det enorma publiktrycket. Skottlands enda representant i årets Ryder Cup hade inte många rätt utan tycktes snarare tyngd av de enorma förhoppningarna och förlorade tillsammans med Ian Poulter – också helt under isen – sin match mot debutanterna Jordan Spieth och Payrick Reed med klara 5&4.

– Det är synd att vi inte kunde tävla med dem, för publiken var helt fantastisk hela vägen, säger den modstulne skotten.