Debutanterna briljerar efter bråket

Foto: AFP
Patrick Reed
SPORTBLADET

GLENEAGLES. De är de yngsta spelarna som någonsin bildat ett lag i Ryder Cup och följdaktligen också det yngsta laget som vunnit sina två första matcher.

Efter gårdagens dispyt med kapten Tom Watson fortsätter nämligen amerikanerna Patrick Reed och Jordan Speith att briljera.

– Vi är här för att ta så många poäng som möjligt, säger Reed.

Patrick Reed och Jordan Spieth är båda debutanter i Ryder Cup. De bildar också det yngsta laget i tävlingen någonsin och är nu alltså också det yngsta laget som inlett med två raka poäng och det är av förklarliga skäl muntra toner på just den amerikanska flanken just nu.
Det var det däremot inte i går.

Duon blev nämligen bänkad i eftermiddagens foursome-spel, trots att man krossat Ian Poulter och Stephen Gallacher med 5&4 i förmiddagens bästboll, och ventilerade då sitt missnöje.

– Vi vinner med 5&4, tror vi ska spela igen [på eftermiddagen] och frågade om vi skulle göra oss i ordning. Då sade han (Watson) att han skulle vila oss två. Jag förutsatte ju att vi skulle tillbaka ut eftersom han sagt vi det skulle bestämmas vilka som skulle spela baserat på morgonens matcher, sade Spieth.

”Väldigt arga på mig”

Watson bekräftade sedan snabbt förbittringen när han sade:

– De var båda väldigt arga på mig. Väldigt upprörda.

Nu har nog den ilskan lagt sig. Reed och Speith fick som sagt nytt förtroende i förmiddags och stod då för en ny kross – 5&3 mot Thomas Bjørn och Martin Kaymer – och skrev på köpet ny Ryder Cup-historia.

– Vi är här för en enda sak; att spela för Tom Watson och USA och att ta så många poäng som möjligt. Så här långt är vi 2–0 och förhoppningsvis kan vi fortsätta så, säger Jordan Spieth.