”Tänker inte sänka mig till hans nivå”

Garcia och Faldo.
SPORTBLADET

GLENEAGLES. Han kallades värdelös av Nick Faldo.

Men när Sergio García sedan svarar på kritiken från Ryder Cup-legendaren väljer han en mer diplomatisk utväg.

– Det finns en massa jag skulle kunna säga om Faldo, men jag tänker inte sänka mig till hans nivå, säger spanjoren.

Det var i går som Golf Channels expertkommentator Nick Faldo inte var nådig i sin kritik mot Sergio García. 57-åringen har gjort totalt elva Ryder Cups, flest någonsin, och var även kapten för det europeiska laget 2008, och när kommentatorn Terry Gannon sade att 'oavsett vad García har levererat som singelspelare så har han alltid varit spektakulär i Ryder Cup' så svarade Faldo:

– Ja, i alla utom en.

När Gannon då undrade om förlusten på Valhalla fortfarande sved så vilade inte engelsmannen på hanen utan hängde ut spanjoren.

– Han var värdelös, sade Faldo och skrattade.

– En halv poäng, dålig attityd. Men men, det är sex år sedan och vi har gått vidare.

”Var utan ont uppsåt”

Även om Ryder Cup 2008 är Garcías sämsta hittills så är faktum att han totalt tog en poäng (0–2–2) och när AP sedan frågar Nick Faldo om de hårda orden försöker han tona ner sin kritik.

– Han har alltid beskrivits som en person som för med sig passion och känslor, men det såg vi inget av den veckan. Han var knäckt efter ett avslutat förhållande. Men jag var väl hård i studion, men det är live-tv och jag slängde iväg en kommentar utan ont uppsåt.

”Det är olyckligt”

Sergio García blir dock både förvånad och förbryllad när han får höra vad hans gamla Ryder Cup-kapten har sagt och säger själv:

– Sade han sade så? Och du är säker att du inte felciterade honom? Det är olyckligt. Jag antar att han inte känner sig europeisk. Det är det enda jag kan tänka på. Det finns en massa jag skulle kunna säga om Faldo, men jag tänker inte sänka mig till hans nivå.

Sergio García har spelat tre matcher i årets turnering och då vunnit en, delat en och förlorat en.

FAKTA

Europa–USA 10–6.

Foursome

Jamie Donaldson/Lee Westwood, Storbritannien–Zach Johnson/Matt Kuchar, USA, 2/1, Sergio Garcia, Spanien/Rory Mcllroy, Storbritannien–Jim Furyk/Hunter Mahan, USA, 3/2, Martin Kaymer, Tyskland/Justin Rose, Storbritannien–Jordan Spieth/Patrick Reed, USA, delad, Victor Dubuisson, Frankrike/Graeme McDowell, Storbritannien–Jimmy Walker/Rickie Fowler, USA, 5/4.

Bästboll

Henrik Stenson, Sverige/Rose–Bubba Watson/Matt Kuchar, USA, 3/2, Donaldson/Westwood–Furyk/Mahan 4/3, Thomas Björn, Danmark/Kaymer–Reed/Spieth 5/3, Mcllroy/Ian Poulter, Storbritannien–Walker/Fowler delad.

Foursome (från fredagen)

Donaldson/Westwood–Furyk/Kuchar 2/0, Rose/Stenson–Mahan/Johnson 2/1, McIIroy/Garcia–Walker/Fowler delad, Dubuisson/McDowell–Bradley/Mickelson 3/2.

Bästboll (från fredagen)

Stenson/Rose–Watson/Simpson 5/4, Stephen Gallacher, Storbritannien/Poulter–Spieth/Reed 4/5, Björn/Kaymer–Fowler/Walker delad, Garcia/McIlroy–Keegan Bradley/Phil Mickelson, USA, 0/1.