Europa-hjälten: ”Jag är fortfarande full”

Festade livligt efter Ryder Cup-triumfen

1 av 8
SPORTBLADET

Det blev ordenligt firande i natt för de europeiska stjärnorna efter Ryder Cup-segern.

– Det var väldigt hårt, säger matchvinnaren Jamie Donaldson när han träffar Sky Sports i dag.

Henrik Stenson och hans Europa-lag hade inga större problem med att vinna årets Ryder Cup mot ett Tiger Woods-löst USA. Det blev den kanske mest anonyme av européerna som stod för avgörandet, när Jamie Donaldson stod för ett fantastiskt inspel på det 15:e hålet.

Champagnen öppnas omgående och ska man tro Donaldson så här dagen efter blev det en hård natt när de europeiska stjärnorna firade triumfen på hemmaplan. Även om han till en början gjorde ett halvdant försök att skämta bort festandet i en intervju med Sky Sports i dag.

Stark säsong

– Det var tyst. Vi pratade tyst om alla lagsnack och puttar vi missat vi missat under veckan... nej, det var väldigt hårt. Vi var uppe länge och hade väldigt roligt.

Sky Sports: Har du kunnat ta in att du stod för den vinnande poängen?

– Nej, jag är fortfarande är full. Nej men efter en lång vecka var det viktigaste att laget vann. Vi hade väldigt kul, det var en fin lagkänsla hela veckan.

Efter ett par starka säsonger på Europatouren har Donaldson klättrat till en 25:e plats på världsrankingen. Till nästa säsong har han ett tourkort till den amerikanska PGA-touren.

– Men nu har jag ledigt ett par veckor så jag ska umgås med mina barn och njuta av vad som varit en enorm framgång. Jag ska lägga upp fötterna och ta det lugnt ett tag. Det var kul att jag fick avgöra, det är sånt man drömmer om.

Se intervjun med Donaldson här (OBS: Extern länk).