Mardrömsstart för Henrik Stenson

Dubbelbogey direkt – fyra över totalt

1 av 3
Foto: TT
SPORTBLADET

ABU DHABI. Det började illa och aldrig blev det bra.

Henrik Stenson klottrade ned sin namnteckning på ett scorekort han inte gärna skryter om.

– Ingen drömstart på säsongen precis, säger Stenson.

76 slag och fyra över banans par – en öppning på tävlingsåret som mest av allt gav besked om att golfens världstvåa har en hel del att jobba med den närmaste tiden.

Stenson inledde med en dubbelbogey på första hålet. Sedan fick han jaga birdies som aldrig kom. I stället fick han två bogeys till i bollen med Ernie Els och Jamie Donaldson.

En långsiktig plan

– Det var väl ingen kanondag, det är synd att säga. Birdiefri brukar inte vara bra när man spelar spelar golftävling, men jag har en långsiktig plan som precis har börjat.

– Jag har sju veckor med träning och förberedelser för att vara i så bra form som möjligt i början av mars när säsongen börjar på allvar. Det jag jobbar med fungerade inte så bra på banan, men vi har gott om tid på oss än så länge, säger Stenson efter årets första runda, den på Europatouren i Abu Dhabi.

– Det är sällan jag är som vassast första veckan när jag kommer efter julledighet. Det är inte förvånande och ingen som helst ko på isen.

Betydligt fräschare var världsettan Rory McIlroy. Där syntes inga spår av den rostighet som präglade Stensons spel under den stekande solen. Nordirländaren gick på fem slag under par.

Kan missa gränsen igen

Stenson måste få till en liknande score på andra rundan för att inte missa kvalgränsen och få en spelledig helg i Abu Dhabi för andra året i följd.

– Du vill alltid göra ett så bra resultat som möjligt, men ibland så är fokus inte på de grejorna. Samtidigt vill jag ha några varv i kroppen. Vi gör vad vi kan i morgon och så får vi se hur det går.

ARTIKELN HANDLAR OM