Karlsson missade tätchansen

1 av 4
SPORTBLADET

Robert Karlsson hade något stort på gång.

Men i golf ska man helst undvika vatten, sand och tjock ruff.

Birdien på nästa sista hålet under andra rundan på Europatouren i Abu Dhabi förde Karlsson till nio slag under par och häng på ledande tysken Martin Kaymer (-13). Då kom misstagen och motgångarna.

Han tappade tre slag.

– Jag slog i vattnet, fick droppa i mjuksanden och kom inte ut ordentligt.

Karlsson kunde lagt till inspelet som hamnade i bunkern, det inte helt känsliga slaget i "sandlådan" och två puttar för att håla ut med 71 slag för dagen.

Puttningen stämmer

– Sex under är ändå okej. Helst eftersom jag inte spelat så bra de här två dagarna. Det är tidigt på säsongen, det är lite knackigt från tee och då blir man straffad här.

Däremot stämde spelet på greenerna.

– Jag har puttat så himla bra. I går (torsdags) var bland den bästa puttningen jag haft i mitt liv. Det var grymt, säger Karlsson.

Inför de avslutande två rundorna är han bäste svensk. Håller han i spelet och tar några slag till finns en topp 10-placering inom räckhåll, som i fjol då han kom delad åtta.

Mer än så ska inte förväntas.

Höja ett snäpp till

För Karlsson, 45, handlade förra året om att hitta både sig själv och spelet igen efter en tung tid, när han till och med funderade på att sluta. Resultatmässigt var 2014 hans bästa år efter toppåret 2008.

Då var han Europaetta och topp-3 åtta gånger.

– Förra året spelade jag ganska bra. Lite jämnare. Tyvärr fick jag inte ut så mycket av det under hösten trots att spelet fungerade ganska bra. 25:a, 40:e, 40:e, 45:a... I år ska jag försöka höja det ett snäpp till.

– Jag har sagt till mig själv att när jag går av greenen efter 72 hål och säger att jag spelat ganska bra när jag kommer 45:a... då är det dags att lägga av.

– Där är jag inte än så länge.

Alexander Norén lyckades inte följa upp torsdagens 67-runda. Han gick tre över par (75) och är två under, precis som Johan Carlsson (70–72).

– Jag spelade bra mestadels, men när jag spelade dåligt kostade det, säger Norén efter två dubbelbogeys.

Niclas Fasth är fem under (69–70) och Kristoffer Broberg fyra under (69–71).

ARTIKELN HANDLAR OM