Tiger Woods ute efter Major-seger

Foto: TT
Tiger Woods.
SPORTBLADET

Han har inte tävlat på två månader, inte varit topp 10 i en tävling sedan 2013 och är numera rankad 111:a i världen.

Tiger Woods mål på Augusta?

– Jag vill vinna.

Klockan har precis passerat 8 på tisdagsmorgonen när Tiger Woods peggar upp för att gå ett inspelsvarv tillsammans med polaren Mark O'Meara.

Inramningen säger det mesta om det enorma intresse som finns kring Woods comeback. Mångdubbla åskådarled följer varje steg som golfens förre världsetta tar inför sin 20:e start i US Masters på Augusta National.

Och Tiger Woods är inte nöjd med att bara vara på plats. Han vill vinna och tror att han kan göra det.

Men det har varit en hård kamp för att hitta tillbaka till spelet som kan leda till att han för femte gången får dra på sig den gröna segerkavajen.

– Jag har jobbat arslet av mig, säger Woods.

– Det är det enklaste sättet att beskriva det. Jag har jobbat hårt. Folk skulle aldrig förstå hur mycket jobb jag har lagt ned för att komma tillbaka och göra det här igen. Det var från soluppgång till solnedgång, så fort jag hade tid. När barnen hade somnat så fortsatte jag, när de var i skolan så fortsatte jag.

Två tävlingar

Woods, som vann sin fjortonde och senaste majortitel 2008, har i år bara spelat två turneringar. Först i Phoenix där han gjorde proffskarriärens sämsta runda och led av svårartad frossa runt greenerna, sedan på Torrey Pines där han drog sig ur med ryggproblem.

Det dröjde två månader innan han hittade rätt med både svingen och närspelet.

– Det fanns lägen när det var ett par klubbor som flög, de halkade plötsligt ur händerna och flög ganska långt också... Så det var några frustrerande ögonblick, men det var bara att fortsätta, säger 39-åringen.

Lovande spel

Under de två första träningsdagarna på Augusta har Tiger Woods visat tecken på att spelet är bättre än på mycket, mycket länge. Det är också en ovanligt avslappnad stjärna som publiken har fått se, även om han själv inte riktigt vill kännas vid att något har förändrats.

– Jag njuter bara av att kunna tävla igen. Oavsett om jag har skygglappar på eller inte, känner jag ingenting annorlunda.

Vad är din största motivation nu?

– Min största motivation? Att vinna. Jag gillar det.

Sedan fyrar Tiger Woods av ett sista brett leende och reser sig från presskonferensen.

På torsdag, klockan 19.48 svensk tid, slår han ut från Augustas första tee.

TT