Han får ingen hjälp i ett slagsmål

Bubba Watson överlägsen etta i undersökning

SPORTBLADET

AUGUSTA. Tvåfaldig Mastersvinnare och regerande mästare. Men omtyckt?

Knappast.

I stället är Bubba Watson den tourspelare hans kollegor minst av allt vill hjälpa i ett slagsmål.

– Jag tar det som att jag måste förbättra mig som person, säger Watson själv.

Det är Espn som gjort en på alla sätt intressant undersökning bland spelarna på PGA-touren. En av frågorna var då: ”Vilken medspelare skulle det vara minst troligt att du hjälpte om denne befann sig i ett slagsmål?” och svaret var kanske inte förvånande men ganska talande. Andra tourspelare vill ju sällan kritisera Bubba Watson öppet, men det är allmänt känt att han inte är direkt omtyckt och han har fått krypa till korset efter sitt beteende ett antal gånger.

Bad om ursäkt

På French Open 2011 lyckades han till exempel förolämpa hela Frankrike och tvingades sedan till avbön (hört om den förut?) och i största allmänhet målas han inte sällan ut som en egoistisk, fånig och gnällig ensamvarg med diva-fasoner. Och ja, hamnar han någon gång av någon anledning i slagsmål – vilket kanske är mindre troligt med tanke på hans bibelstudier och djupt religiösa tro – så kan han nog inte räkna med att få backning av någon kollega.

Men Watson poängterar:

– Jag har aldrig varit i ett slagsmål i hela mitt liv.

Glad av att veta

Förhoppningsvis fortsätter han undvika dem. Bubba Watson fick nämligen 22 procent av de 103 rösterna, mer än dubbelt så många som tvåan Patrick Reed. Trea var sedan Rory Sabbatini och fyra Robert Allenby.

– Jag tar den här undersökningen med rak rygg. Tänker jag igenom min karriär, från att jag var rookie tills i dag, så har jag blivit bättre, men jag måste uppenbarligen förbättra mig ytterligare. Det är en utmaning, men jag är glad att det här kom ut. Det kommer hjälpa mig att bli en bättre person, säger Bubba Watson här på Augusta.

Sedan förklarar han att han även svarade på den frågan själv.

– Jag satte mitt eget namn där, för jag vill inte hänga ut någon och det finns ingen jag ogillar som person. Jag ogillar dem som spelare om de slår mig i golf, men inte som personer.

Bubba Watson har vunnit Masters två gånger – 2012 och 2014.