Knäckt Stenson kan bryta Masters

”Efter uppvärmningen var jag redo att åka hem”

Foto: TT
SPORTBLADET

AUGUSTA. Henrik Stenson överväger att bryta Masters.

Influensan har förvärrats och under natten åkte han i ilfart till läkare.

– Om jag blir sämre skulle jag tro att jag bryter, säger 39-åringen innan han snabbt lämnar Augusta.

Influensan som förföljt Henrik Stenson sedan måndagen i förra veckan vägrar ge med sig. I helgen tog han beslutet att spela Masters och när Sportbladet träffade honom i tisdags var han på gott humör och föreföll, efter förutsättningarna, vara i fin fysisk form.

I förrgår tycktes dock läget har förvärrats. Stenson träningsspelade då bara fem hål och såg helt slutkörd ut och under den första tävlingsrundan i går var läget till och med ännu sämre.

Var redo att åka hem

39-åringen hostade regelbundet hela rundan, tog ofta djupa andetag, svettades ymnigt i den 30-gradiga värmen och höll sig, åtminstone när han hade möjlighet, långt ifrån Jordan Spieth – som leder tävlingen – och Billy Horschel i samma boll.

– Det var tufft att bara ta sig runt. Efter uppvärmningen var jag egentligen redo att åka hem. Jag är [ännu] sämre i dag och i går eftermiddag var det inte bra. Jag ska åka och träffa min doktor nu och se vad han tycker, förklarar han för SVT efteråt.

Henrik Stenson hade då imponerat mot slutet och gått från fyra slag över par till ett över, men efteråt mår han alltså så dåligt att han först inte vill göra någon media alls. Efter lite övertalning gör han dock en kort intervju med SVT, som har förtur på Masters.

Överväger att bryta tävlingen

– Jag vet inte om det övergått till bronkit (luftrörskatarr). Men det är hosta och knäna är lite mjuka och huvudet är lite lätt så det är väl inte... Det hjälper inte när det är varmt och fuktigt där ute. Det suger energin ur en direkt. Nej, det var tufft i dag, säger Stenson och på följdfrågan om han riskerar att bryta tävlingen svarar han:

– Om jag blir sämre skulle jag tro det, ja.

Sedan vägrar en sjuk Henrik Stenson att träffa övrig press och försvinner i stället snabbt iväg för att träffa läkare.

Till golf.se säger han att han tänker göra ett nytt försök på fredagen.

– Jag har konsulterat min doktor, så länge jag inte får feber så försöker vi.