”Jag visste inte att banrekordet var inom räckhåll”

Jordan Spieth var nära att skriva majorhistoria

Foto: AFP
BRILJANT Jordan Spieth firar med sin caddie efter en birdie.
SPORTBLADET

AUGUSTA. Jordan Spieth var på väg att tangera, och kanske till och med slå, banrekordet.

Efter en bogey på femtonde hålet rann dock möjligheten ut i sanden, men 21-åringen leder efter första dagen ändå med tre slag efter en magisk 64-runda på Augusta.

– En av mitt livs bästa rundor, säger han.

Foto: AFP
TRIVS IHOP Henrik Stenson, Jordan Spieth och Billy Horschel gick i samma boll.

Jordan Spieth är i högform. 21-åringen vann Valspar Championship för en knapp månad sedan och följde upp det med en andraplats på PGA-tourtävlingen i Texas veckan efter och nu är han tre slag före tvåorna även i ensam ledning i Masters, en tävling som han uppenbarligen gillar sedan han – tillsammans med Jonas Blixt – blev sensationell tvåa som debutant förra säsongen.

Gjorde nio birdies

– Det är riktigt coolt att leda Masters. Jag tar gärna tre sådana här dagar till, säger Spieth och skrattar.

Amerikanen gjorde totalt nio birdies och gick till slut på 64 slag, vilket endast är ett över banrekordet på 63 som delas mellan Nick Price (1986) och Greg Norman (1996), och två slag ifrån den bästa noteringen i en major någonsin. Ett felval av klubba på andraslaget på femtonde innebar i förlängningen en bogey på det relativt birdievänliga par fem-hålet.

Nära banrekordet

– Jag visste inte att banrekordet var inom räckhåll, och heller inte att det hade varit den lägsta rundan i majorhistorien, så det är lite frustrerande eftersom jag spelade en hybrid i stället för en järnfyra på femtonde hålet. Men jag är garanterat nöjd med dagen, säger Jordan Spieth och skickar sedan en tanke till spelpartnern Henrik Stenson (även Billy Horschel spelade i samma boll):

– Henrik har varit under isen på sistone, men han kämpade verkligen i dag. Jag respekterar honom och är glad att jag hamnade i vår boll, säger Jordan Spieth.