Domarutbrottet av pastorssonen

Foto: TT
SPORTBLADET

AUGUSTA. Engelsmannen Danny Willett fick ett mindre bryt under sin första runda Masters. Inget konstigt med det, om det inte vore för att…:

… Willett är son till en pastor.

… det hände på Augusta, där alla i regel går på tå.

… ilskan var riktad mot en – domare.

Augusta är ju sin egen lilla värld. Ett ställe där ingen nästan någonsin höjer rösten och där egentligen alla ställer sig i samma led.

Men det finns undantag som bekräftar de där reglerna.

Under gårdagens runda fick nämligen Danny Willett ett verbalt utbrott – på en av tävlingens domare.

Engelsmannen hade precis misslyckats med en chip runt den 17:e green som i förlängningen gav en bogey när han vrålade mot en av domarna, som befann sig utanför repen 60 meter bort i en golfbil. Willett ansåg nämligen att domaren befann sig i hans spellinje.

Tydligt irriterad

– Du om någon borde kunna reglerna! skrek Willett högt och tydligt irriterad och ingen åskådare runt hålet hade några som helst problem att höra honom.

Domaren hade precis klockat 27-åringens boll för långsamt spel och efter rundan, som slutade med en score på ett slag under par, förklarade han:

– Jag kan uppskatta att de klockar oss, men det är väldigt svårt där ute och spelet tar en del tid och man vill gärna tro att domaren som tar tid ska veta exakt var han kan ställa sin golfbil och var han inte kan göra det.

Danny Willett, som gör sitt första Masters, har hittills vunnit två tävlingar på Europatouren.

ARTIKELN HANDLAR OM