Stensons utbrott efter vattenbesöket

”Var lite risky business i det läget”

1 av 6
Det var på femtonde hålet problemen eskalerade för svensken. Foto: Reuters
SPORTBLADET

AUGUSTA. Han bröt inte tävlingen som fruktat, men väl en klubba.

Frustrationen kopplade ett stadigt grepp om Henrik Stensons vinnarskalle efter ett missat inspel på det femtonde hålet.

– Min andra hälft såg väl att slaget fanns där även om det var lite  risky, säger han till Sportbladet.

Efterdyningarna av influensan tvingade nästan Henrik Stenson att hoppa av Masters i går. Efter att ha konsulterat läkare valde han att fortsätta och i dag hade han klart bättre spänst i stegen över den kuperade banan.

– Jag fick bättre medicin så bröstet öppnade upp och jag kunde andas ordentligt. Jag har ändå känt mig lite smådarrig, lite utomkroppsligt så där, men jag hade helt annan energi i steget i dag och det var inga problem att gå runt och spela 18 hål, säger han.

Själva spelet gick dock lika mycket upp och ner som terrängen.

Chippa ner den

Stenson gjorde under fredagen fyra birdies och fem bogeys och den sista, på det femtonde hålet, kom efter ett snett utslag och två efterföljande felbeslut. Det sista innebar ett besök i vattnet och han räddade till slut bogeyn genom en fantastisk pitch in mot green. Men strax innan dess hade en klubba i frustration brutits över vänsterknät.

– Det rätta (andra)slaget kanske var att chippa ner den och ta medicinen, men min andra hälft såg att slaget fanns där. Jag fick hjälp åt en viss riktning. Det var lite risky business i det läget och var inte rätt beslut, men vi går för det ändå, säger han.

Slits man mellan ”rätt” och ”fel” beslut där?

– Lite så är det. Det börjar med driven, sedan kommer nästa miss. Men jag lyckas reparera det lite till slut.

Är du nöjd så här långt med tanke på förutsättningarna?

– Jag är nöjd med kämpainsatsen, men om jag skrapar ihop en 30:e placering här på Augusta är det inget jag skriver hem om. Jag hade tankar på något betydligt bättre än så. Men vi gör vad vi kan. Man kanske kan skotta i lite birdies så man spelar upp sig i helgen.

FAKTA

Inte första gången en klubba ryker…

Dubai Desert Classic 2011

Duffar en chip precis vid green och drar den kort från nära håll. Slänger då omedelbart klubban i vattenhindret bakom sig med en frejdig tvåhandsfattning, får puttern av caddien Fanny Sunesson och vandrar sedan in på green.

– Det är alltid en bra avreaktion, säger han senare när han intervjuar sig själv (!) i ett mycket underhållande klipp på europeantour.com.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=n8Zb6KkhV6A

Stenson intervjuar sig själv: http://www.europeantour.com/videoaudio/video/videoid=134376.html

US Open 2011

Missar ett slag på hål femton under söndagen och efter en på alla sätt halvdan runda tar ilskan överhanden och riktas då mot en klubba som slås sönder mot fairway. Samtidigt skär han upp handen och börjar blöda.

– Jag råkade bryta av klubban och skar upp ett jack i handen. Vi fick tejpa det ute på banan, säger Stenson.

Se videoklipp här.

British Open 2014

Misslyckas på torsdagen att hacka ur sig den tjockan ruffen två gånger i rad på det sjuttonde hålet och bryter då klubban mot högerknät.

– Min gapwedge kan nog behöva lite kärlek nu, säger Stenson efteråt.

Se videoklipp här.