”Jag hade kunnat gå fem-sex under”

Personbästa av Stenson – som blickar mot US Open

Stenson gick en 68-runda i dag.
SPORTBLADET

AUGUSTA. Han avslutade Masters med karriärens bästa runda på Augusta.

Men Henrik Stenson får ingen större rast och ro. I stället riktar han redan nu blicken mot sommarens US Open.

– Jag flyger snart dit och rekar. Chambers Bay är helt nytt territorium för mig, säger han till Sportbladet.

Det har varit två olika Henrik Stenson som spelat årets Masters. De första två dagarna var det en kille som var tydligt märkt den tidigare influensans efterdyningar, men över helgen var det i stället en spänstig spelare med klipp i både steg och driver som vandrade över kullarna på Augusta.

I går kunde han gått en fem-sex under par men hade för många puttar i hålkant och i dag stod han för karriärens bästa mastersrunda med sina 68 slag, fyra under par, efter att ha räddat rundan med en lång putt på sista hålet.

– Det var skönt att vi satte parputten där. Jag får med mig bra erfarenheter härifrån. Det var inte läge att gå för fulla muggar mot flaggorna tidigare i veckan, men ska jag lyckas här måste jag spela aggressivt, som jag gjorde nu under helgen, redan från början. Jag hade kunnat gå fem-sex under både i går och i dag och det är positivt, säger han.

In i gymmet

Stenson hinner dock inte njuta av personbästat. I år är det hundra procent fokus på säsongens alla majors och stället sitter han redan en dryg halvtimme efter att han hålat ut på artonde green i ett plan hem till Orlando. Sedan inleds förberedelserna inför US Open som i år spelas på västusten.

– Nu är första kvartalet avklarat. Nu blir det lite vila så att influensan verkligen rinner av innan vi kör igång i gymmet igen. Förhoppningsvis blir man inte kräksjuk på måndag eftermiddag bara. Barnen har legat kräksjuka hemma så man får hoppas de har tagit sig igenom det värsta, säger han med ett snett leende.

Och sedan drar du till Chambers Bay och rekar?

– Ja, precis. British Open är på St Andrews där jag spelat många gånger och PGA-mästerskapen är tillbaka på Whistling Straits där jag spelade 2010, men Chambers Bay är helt nytt territorium för mig. WGC är enda gången vi är på västkusten så jag flyger dit innan och spelar ett varv där på söndagen, säger Henrik Stenson.

– Det är alltid skönt innan det är en massa folk jag kommer sedan [till US Open] från Europa. Då är man seg med jetlag och har ändå gjort den första reken och har bättre koll på bana och spelplan. Sedan kan man köra två nio tisdag-onsdag innan tävlingen. Så vi tar med oss det positiva härifrån och blickar framåt över resten av säsongen. Det är mycket bra golf kvar.

Jonas Blixt hade samtidigt en klart sämre söndag än sin landsman. 30-åringen gick tre slag över par och föll till plats 28.

– Det var en dålig dag på jobbet. Det är bara lägga det här bakom sig snabbt, säger han.