Daly stämmer touren för karriärhaveriet

Bisarra händelsen på banan satte djupa sår

Golfaren John Daly sägs ha spelat bort över 380 miljoner kronor.
SPORTBLADET

Karismatiska John Daly vinner inte längre några golftävlingar. 

I stället stämmer han PGA-touren för den bisarra händelsen som han själv menar förstörde karriären.

– Det dödade hela högersidan av min torso, säger han.

Daly: Jag var ung och dum

John Daly är en av golfhistoriens största profiler. Med en aura av en rockstjärna och en drive som under hans storhetstid var den längsta i världen var han inte bara en av sportens bästa, men hans hårda leverne kom ikapp honom och i dag spelar han när han får inbjudningar av arrangören, inte längre kvalificerad till PGA-touren. 

Parallellt med sporadiskt golfspelande stämmer han i dag just PGA-touren, skriver Golf.com.

”Den här kvinnan hade inte biljett”

Amerikanen söker ersättning för en händelse under 2007 års Honda Classic. En händelse som han själv menar förkortade hans karriär. 

Daly hävdar att han skadades när en kvinnlig åskådare hoppade in framför honom för att ta en bild när han slog på 12:e hålet på PGA National. Han menar att han då försökte bromsa svingen och slog ned klubban bakom bollen. Detta ska ha resulterat i två brutna revben och och en axel ur led.

– Den här kvinnan hade inte ens en biljett, hon kom ut från ett av husen. Mina revben gick åt ena hållet, min axel åt det andra. I princip bröt alla mot alla regler under den veckan, säger Daly till Golf.com

”Dödade min torso”

Den amerikanske profilen vill ha kompensationen från touren för förlorade inkomster som följd av skadan, då han anser arrangörernas säkerhetsåtgärder undermåliga. 

– Det dödade hela högersidan av min torso. Det kostade mig sedan dess. Det året var jag i mitt livs form. Jag såg aldrig den kvinnan igen. Av någon anledning gjordes ingen polisutredning. 

John Daly är i dag 49 år gammal och förbereder sig för livet på veterantouren, Champions Tour, till nästa år. Då kommer han att spela med bland andra Jesper Parnevik.

■ ■ ■

Daly: Jag var ung och dum