Lingmerth i slagläge – leder tourtävling

Gick andra rundan på 68 slag

Foto: TT
SPORTBLADET

Efter halva Europatourtävlingen i Australien har svenske golfaren David Lingmerth ett utmärkt utgångsläge.

På fredagen gick han andra varvet på 68 slag och nu leder han tävlingen.

– Jag känner att jag spelar väldigt stabilt, säger David Lingmerth.

Spelarna bjöds på svåra väderförutsättningar den första rundan. När andra rundan genomfördes på fredagen blev det en betydligt trevligare tillvaro på Royal Pines Resort-banan i Gold Coast, Australien. Den som trivdes allra bäst var den svenske golfaren David Lingmerth som gick sitt andra varv på 68 slag, fyra under par. Det efter bland annat sex birdies och bogeys, vilket tog honom upp i ensam ledning med halva tävlingen avgjord.

– Jag tvingades kämpa för det lite mer än vad jag ville, men jag känner att jag spelar väldigt stabilt. Det känns lite galet med tanke på hur allt började i går, säger David Lingmerth till tävlingens hemsida.

Knapp ledning

Inför de återstående två rundorna leder han tävlingen, men skuggas av flera spelare med endast ett slag att ta igen. Bland annat är hemmaspelaren Matt Millar, engelsmannen Mark Foster och amerikanen Peter Uihlein med i den stora jakten på David Lingmerth.

– Jag måste verkligen spela riktigt bra för att vinna, men jag känner att jag har bra slag i mig, säger den svenske golfaren.

Vinner David Lingmerth tävlingen väntar en total prissumma på 1,75 miljoner dollar, motsvarande drygt 15 miljoner kronor. Han spelar vanligtvis på USA-touren och vann tidigare i år sin första tävling.