”Vi menade inte att vara respektlösa”

Stjärnan uppmärksammade tourens smygförändring

SPORTBLADET

Belgiske golfstjärnan Thomas Pieters, 23, ska ta USA med storm.

Han har inlett med att bli veckans snackis – efter att ha avslöjat hur PGA-touren ändrats hans utseende bland de officiella spelarporträtten.

Pieters är en av Europas största golftalanger. Den 23-årige belgaren vann två gånger på Europatouren förra säsongen och slutade tvåa bakom Rickie Fowler i förra veckans Abu Dhabi HSBC Championship.

När han nu tagit klivet över atlanten, till den mer lukrativa amerikanska PGA-touren fick han veta sin plats direkt.

Pieters noterade själv hur hans officiella tourfoto såg annorlunda ut jämfört med det foto han själv lämnat in.

”Har fantastiskt hår”

Och det är svårt att argumentera emot Pieters egna bildbevis.

”Jag antar att PGA-touren inte gillar mina lockar, så de gav mig en klippning i Photoshop… Fotot till vänster är PGA-tourens officiella, fotot till höger är originalet”, skriver Piets tillsammans med bildbevis på sitt Facebook-konto.

Piets iakttagelse spreds snabbt i golfkretsar och fick tourens vice-president Ty Votaw att skicka ut ett pressmeddelande:

– I förberedelserna av nya spelarporträtt för tv, elektroniska ledartavlor och annat var vår redigerare lite för hårdför i sin redigering av Thomas Pieters foto. Bilden har gjorts om på nytt, och är nu mer likt originalet igen. Vi ångrar hur detta utspelat sig och menade inte att vara respektlösa mot Thomas. Vi anser att han har fantastiskt hår, säger Votaw enligt Golf Digest.