Blixt visar storform i Kalifornien

SPORTBLADET

Jonas Blixt gick tredjerundan i PGA-tävlingen i San Diego på 66 slag, sex under par, och avancerade från 57:e till en delad femteplats.

Nu har han chans att skriva historia.

Foto: Foto: AFP
Blixt.

Inför avslutningsrundan ligger svensken totalt två slag efter amerikanen Scott Brown och sydkoreanen KJ Choi, som leder på sammanlagt 209 slag.

Tidningen USA Today konstaterar att Blixt har chans att bli historisk på Torrey Pines södra bana. Han öppnade nämligen tävlingen med en "katastrofrunda" på 77 slag, fem över par. Peter Brown och Fuzzy Zoeller vann 1970 respektive 1979 med förstarundor på 76 slag, hittills de sämsta förstarundorna hos en segrare.

– Första dagen var inte särskilt bra alls. Efteråt kom vi på att jag stått lite för långt från bollen, och bara genom att ställa mig lite närmare har det gått ganska bra. Några centimeter, det är allt, säger Blixt till tidningen efter att ha avverkat två 66-rundor i San Diego.

Svensken Freddie Jacobson delar femteplatsen med Blixt och två amerikaner efter en tredjerunda på 71 slag. Henrik Norlander gick runt på 72 slag och avancerade 16 placeringar till en delad 41:a plats. Övriga svenskar är ute ur leken efter att inte ha klarat kvalgränsen i fredags.

ARTIKELN HANDLAR OM