Världsstjärnans fina gest – till Hannes, 9

”Det var jätteschysst av honom”

1 av 2
SPORTBLADET

Hannes Heyne, 9, ville ha en autograf från sin idol Henrik Stenson. Han skickade ett brev till stjärnan – men glömde skriva sin egen adress.

Då agerade Stenson.

Hannes Heyne spelar, och tränar golf dagligen, och när han fick i skoluppgift att skicka ett brev till någon för ett par veckor sedan blev valet självklart. Hannes ville ha en autograf från sin idol, Henrik Stenson, som är bosatt i Orlando.

– Jag ville skriva till honom för att han är bra på golf och att jag helt enkelt gillar honom. Han är min idol, säger Hannes till Kvällsposten.

Stenson har precis kommit tillbaka till USA efter tävlingar i Mellanöstern. När Stenson väl fick se brevet såg han att Hannes missat att skriva sin egen adress. Då agerade han – och la ut en efterlysning på Facebook, där Stenson har över 70 tusen likes.

"Är det någon som har en ledtråd på vilken liten Hannes som vill ha en autograf? Han har missat att skriva sin adress i sitt brev till mig....." Skrev Stenson. Och det gav utdelning.

"Jätteschysst"

Susanne Heyne såg inlägget och svarade snabbt.

– Det är ju inte så vanligt att man skriver brev längre. Hannes gick och väntade i tre veckor, men det var ju inte så konstigt att han inte fick något svar, säger Hannes mamma, Susanne Heyne till Sportbladet.

– Vi blev väldigt paffa. Ingen av oss i familjen är så aktiva på Facebook. Men vi såg det och oj, vilket stor grej det hade blivit.

Stenson har nu hyllats på kommentarsfält och Hannes ser nu ut att få en autograf från idolen, som för tillfället är raknad som femma i världen.

– Ja, kanske. Jag hoppas, säger Hannes till Kvällsposten.

– Det var jätteschysst av honom att göra det där, säger Susanne.