”Pratade med mina mentala coacher…”

Nordqvist siktar på två raka segrar

Foto: TT
Anna Nordqvist
SPORTBLADET

Efter ett resultatmässigt mediokert år kommer Anna Nordqvist plötsligt till PGA-mästerskapen som en vinnare igen.

Vad var egentligen annorlunda förra veckan mot de andra?

Ingenting.

– Mitt tålamod gav till slut utdelning, säger hon.

Precis som ett fotbollslag kan vinna mittfältet, skapa mängder med målchanser men ändå förlora kan en golfare vara bra på alla delar av spelet, men ändå inte få några bra resultat.

Anna Nordqvist har vunnit mittfältet hela året, fram till förra veckan då hon även vann i resultatlistan.

– Det känns nästan ännu bättre att ha vunnit nu, när jag vet hur tufft året har varit. Resultatmässigt har det inte varit bra, spelmässigt har det inte riktigt varit något fel. Jag ligger bland de fem bästa på både fairwayträffar och antalet greenträffar, och det är ju riktigt bra. Men så har jag haft 33-34 puttar i snitt varje runda, tyvärr. Eftersom spelet har varit bra så har det varit lite tålamodstestning de senaste månaderna.

Måste klicka

TT: Vad är egentligen skillnaden mellan dina 73-ronder och en 66:a?

– Ingen. Några puttar här och där. Kan inte säga att puttningen varit dålig heller, det är mer att de inte har trillat i. Jag pratade med mina mentala coacher för några veckor sedan, det enda som saknades var resultaten. Det är resultaten som säger hur du spelat, och det är ju dem jag kollar på också, så det har varit lite besvikelse där. Samtidigt känner jag att bitarna är på plats. Det gäller bara att få det att klicka.

I New Jersey klickade det för andra året i rad och Nordqvist blev – som 28-åring – LPGA-tourens äldsta vinnare under året (med fem års marginal).

Tävlingsmänniska

Nu är det dags för årets andra majortävling, PGA-mästerskapen i Sammamish på den amerikanska västkusten.

TT: Vad har varit värst under den tunga perioden?

– Det har varit att jag inte har kunnat skapa ett momentum. Säg att du slår ett bra slag, till exempel en riktigt bra chip, men så sätter du inte putten och så går man därifrån med bogey. Du blir ju dömd, det är ju resultaten det blir fokus på. Det är svårt att gå från en tävling när man slutar 30:e och försöka ta det positiva med det. Som tävlingsmänniska är det jag som har tagit det hårdast. Den här segern gav mig ett kvitto på att jag gör rätt saker och verkligen tror på mitt spel, säger hon.

PGA-mästerskapen inleds på torsdag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

LPGA

Golf