Europa närmar sig USA i Ryder Cup

Men Stenson förlorade med Fitzpatrick

1 av 2 | Foto: GETTY
SPORTBLADET

Europa fortsätter att närma sig USA i Ryder Cup.

Men det är inte Henrik Stensons förtjänst att ställningen är 6,5–5,5.

I par med Matt Fitzpatrick förlorade svensken foursomematchen mot Brandt Snedeker och Brooks Koepka.

– Det var inte riktigt vår dag, säger Stenson till TT.

Golfens största prestigemöte fortsatte under lördagen och inleddes med foursomespel på Hazeltine National Golf Club i Chaska, Minnesota. USA gick ut med en 5–3-ledning, men Europa – som låg under med 0–4 – skulle närma sig ytterligare.

Rory McIlroy och Thomas Pieters storspelade i öppningsmatchen mot  Rickie Fowler/Phil Mickelson och plötsligt var ställningen 5–4.

Tidigt underläge

Henrik Stenson och 22-årige debutanten Matt Fitzpatrick, som gick i den följande bollen, hade också poängvittring – men bara tillfälligt.

Det svensk-brittiska paret inledde med en bogey och hamnade genast i underläge, och det växte på det fjärde hålet, då Brandt Snedeker och Brooks Koepka fixade en birdie.

Stenson och Fitzpatrick kämpade sig tillbaka in i matchen och vann hål sju och elva. Då satte amerikanarna in dödsstöten genom att vinna tre av de fem följande hålen. På det 16:e, när Fitzpatricks inspel gick i vattnet, var matchen över.

– Det var inte riktigt vår dag. Om tur är en faktor så tycker jag att den var på deras sida i dag, säger Henrik Stenson till TT.

Klassisk upphämtning

Stenson och Fitzpatrick fick i stället glädjas med de andra européerna. Justin Rose och Chris Wood vann sin match, och Sergio Garcia och Rafa Cabrera Bello svarade för en klassisk upphämtning i den sista foursomematchen.

Patrick Reed och Jordan Spieth var fyra hål upp efter tolv hål, men spanjorerna lyckades vinna hål 13, 15, 16 och 17 och fixade årets första delade poäng.

I kvällens bästbolltävling, som började 19.30, ställs Henrik Stenson, i par med Justin Rose, mot just Reed och Spieth.

FAKTA

Ryder Cup, foursome, dag 2

Rory McIlroy/Thomas Pieters, Europa–Rickie Fowler/Phil Mickelson, USA, 4&2

Brandt Snedeker/Brooks Koepka, USA-Henrik Stenson/Matthew Fitzpatrick, Europa, 3&2

Justin Rose/Chris Wood, Europa–Jimmy Walker/Zach Johnson, USA, +1

Patrick Reed/Jordan Spieth, USA-Sergio Garcia/Rafa Cabrera Bello, Europa, delad