Svensksuccén

Gustafson och Nordqvist prisade av Europatouren

SPORTBLADET

De svenska golfdamerna har tagit storslam på Europatouren.

Anna Nordqvist har blivit utsedd till årets rookie på Europatouren för damer och Sofie Gustafson vann penningligan för fjärde gången i sin karriär.

Nordqvist, just nu rankad som nummer sju i världen, har haft ett riktigt bra debutår på touren och vann bland annat prestigefyllda LPGA-mästerskapen i Maryland.

”Är väldigt stolt”

– Det här är fantastiskt. Det här var inget som jag siktade på i början av året, men det är klart att det är en stor bedrift och något jag är väldigt stolt över, säger Nordqvist till Europatourens hemsida.

Men Nordqvist är inte enda svenska att hyllas.

För fjärde gången i sin karriär vann den svenska golfaren Sophie Gustafson Europatourens penninglista.2000, 2003, 2007 – och 2009 är de historiska åren.

– Det känns riktigt bra. Det är alltid kul att vinna det här priset, säger hon till Europatourens hemsida.

Matthew årets spelare

Gustafson, som endast deltog i fyra tävlingar, spelade in totalt 302 759 euro, eller 3 161 667 svenska kronor.

Svenskorna avslutade också säsongen på ett bra sätt. Nordqvist slutade fyra till slut i Europatourens final i Dubai och Gustafson hamnade på en delad 14:e plats. Bästa svenska i tourfinalen blev dock Maria Hjorth som slutade trea efter en 68-runda under slutdagen.

Det kanske finaste priset av alla blev svenskorna blåsta på. Spelarnas egna val av årets spelare blev istället skottskan Catriona Matthew.

Sportbladet/TT