Hedwall: Var frustrerande

Stördes av speaker – men är ändå med i toppen

Foto: GETTY IMAGES
SUCCÉSTART Caroline Hedwall har öppnat bra i British Open med tre slag under par.
SPORTBLADET

British Opens blev en svensksuccé – som kunde ha blivit ännu större.

När Caroline Hedwall skulle putta på artonde hålet stördes hon av en högljudd speaker.

– Man kan koppla bort mycket, men inte allt, säger 22-åringen som är delad sjua efter öppningsrundan.

Caroline Hedwall var precis i färd med att avsluta en stark förstarunda i skotska Angus på erkänt svåra Carnoustien när hon hörde det.

Oljudet från högtalaranläggningen.

”Spelade reklam”

– Jag hörde redan på 16:e hålet hur de började spela upp reklammeddelanden på hög volym i högtalarna. Sen när jag kom in på 18:e och skulle börja putta så började BBC:s kommentatorer höras över banan,

säger Caroline Hedwall som gjorde en tvåputt och landade på en slutscore på 69 slag, fyra efter ledaren Meena Lee från Sydkorea.

– Det var frustrerande helt klart, men vi (Anna Nordqvist och amatören Sophia Popov, som gick i samma boll som Hedwall) kunde bara skratta åt det till slut. Jag har aldrig upplevt något liknande förut, säger Caroline Hedwall.

Gustafson bäst

Anna Nordqvist är också hon bra med inför fortsättningen efter 70 slag och en delad femtondeplats. Men bästa svenska är Sophie Gustafson, 37, som gick runt på 68 slag, fyra under par, och är delad trea. Trots att hon klev rakt ut i det ösregn som Hedwall och Nordqvist precis klarade sig i från.

– Det var lite jobbigt i början och i mitten när det regnade som värst. Man får hålla i paraplyet och krångla med vantar och allt, det är svårt att säga hur mycket det påverkar, säger Gustafson till TT som bjöd på sju birdies under öppningsrundan.

– Det är alltid skönt att komma ur startgroparna och få ett bra resultat. Nu får vi ta det dag för dag härifrån, säger Gustafson.

Mimmi Hjorth gick runt på par, 72 slag, Linda Wessberg noterades för 73 och Carin Koch 76.