Önskemålet: sämre väder

Här är svenskornas udda efterlysning inför helgen i British Open

Foto: AP
Ingen solstråle Maria Hjorth vill skippa solglasögonen i helgen – om hon får bestämma blir det regn och rusk resten av helgen i Carnoustie.
SPORTBLADET

Svenskfesten fortsätter i British Open.

Men spelarna själva tycker det är väl många inbjudna i toppen – och efterlyser busväder.

– Det ska kännas att det är ”The Open” vi spelar, säger Mimmi Hjorth.

Caroline Hedwall gjorde ännu en 69–runda och är bästa svenska i British Open, fem slag efter tyska Caroline Masson. Men de blågula inslagen i toppskiktet är desto fler. Linda Wessberg kapade 50 placeringar och gick upp till en delad tolfteplats efter att ha gått runt på 66 slag.

Flera i topp 30

Dessutom är Sophie Gustafson (delad 12:a), Mimmi Hjorth (delad 23:a) och Anna Nordqvist (delad 23:a) bra med.

Bara Carin Kock misslyckades med att få spela vidare i helgen efter att ha noterats för 13 slag över par efter två rundor.

”Vi behöver vind”

Men att de svenska framgångarna lyser lika starka som solen skiner över skotska Angus och banan i Carnoustie är inte bara positiva nyheter för spelarna.

– Vi behöver lite vind, tycker jag. Det ska kännas att det är British Open vi spelar, för då kommer det också att göra större skillnad i toppen. Att ledaren är elva under par efter två dagar känns lite väl billigt, normalt ska ett par–tre slag under par vara en väldigt bra score, säger Mimmi Hjorth och får medhåll av Caroline Hedwall.

– Det är lite väl enkelt nu. Normalt är banan svår om vädret är sämre och jag tror det skulle gynna oss svenskor om det började blåsa lite. Vi har rätt attityd för det, medan amerikanskorna kan bli lite kinkiga då. De är vana att spela i 30 graders värme, säger Hedwall.

Men är det inte dumt att önska busväder när ni för en gångs skull kan gå runt i shorts och t-shirt under British Open?

– Man kan tycka det (skratt), men det är bara British Open en gång om året så då kan man ta lite regn och rusk. På söndag ser det ut som om vi kan få det också.

ARTIKELN HANDLAR OM