Riktigt magplask för Camilla Lennarth

SPORTBLADET

Från sensationell ledning till missad kvalgräns på ett knappt dygn.

Vad vill man då?

– Jag vill bara kasta något hårt i väggen, sade Camilla Lennarth efter sin British Open-härdsmälta.

Den 25-åriga majortävlingdebutanten tog sig runt St Andrews Old course på 66 slag och ledde tävlingen efter den första dagens spel.

På fredagen gick det otroligt mycket sämre.

Efter en 82:a – 16 slag värre än inledningen – tog det roliga slut redan innan helgen ens börjat.

Lennarth fick kämpa för att hålla tårarna borta efteråt.

– Jag är verkligen ledsen. Att leda efter första dagen och sedan inte ens klara kvalgränsen, det är... otroligt tråkigt. Egentligen så spelade jag inte så dåligt fram till det 17:e hålet, men då sket det sig totalt.

Det var ett passande ordval för det som hände.

"Fick ett hjärnsläpp"

Efter en snett utslag började det bli riktigt tråkigt.

– Jag fick ett hjärnsläpp. Var inte överens med min caddie vilken klubba jag skulle välja, tänkte inte till över huvud taget utan bara skickade i väg bollen över green och in i den där här berömda muren bakom green. Jag är ingen Seve Ballesteros så jag var tvungen att sidledschippa ett par gånger och sedan så treputtade jag för åtta slag i. Då fattade jag att det var kört, sade hon.

Bakom resultatet gömmer sig också faktumet att det var tuffare väder nu än under inledningen.

– För mig var det lite för mycket vind. Jag hade behövt en trä-trea, men jag packade inte med mig den för tre veckor sedan när jag åkte hemifrån. Men det var faktiskt kul i dag upp till det 17:e hålet, och det finns säkert något jag kan lära mig av det här. Just nu vet jag inte vad, bara.

"Mycket känslor"

– Det är mycket känslor just nu. Det kommer inte bli en rolig dag för min pappa, nu får han ta skiten.

Mikaela Parmlid – och hennes pappa Åke som gick runt i publiken – hade det betydligt roligare runt St Andrews.

Efter inledande 69 slag följde hon upp med en 69-rond till, och ligger på en sjätteplats – fyra slag från ledaren Na Yeon Choi, Sydkorea.

– Men det här är jag mer nöjd med. Jag är otroligt nöjd med hur jag puttar, känner ett sådant lugn när jag står över bollen, även om putten är på 30-40 meter, sade Parmlid.

Caroline Hedwall tappade slag på slutet och missade kvalgränsen, vilket gör att bara fyra svenskor får spela i helgen: Mikaela Parmlid (sex slag under par), Pernilla Lindberg (-3), Linda Wessberg (-1) och Anna Nordqvist (par).

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf