Nordqvist spurtade till en sjundeplats

Anna Nordqvist.
SPORTBLADET

En tuff start, så chansen att vinna försvann rätt tidigt.

Men ändå:

– Jag är stolt över hur jag avslutade det här, säger Anna Nordqvist efter sjundeplatsen i British Open.

Åt vinnaren Inbee Park – som därmed tog sin sjunde majortitel – fanns det inget att göra.

Både Anna Nordqvist och Maria McBride startade dagen på tolfte plats, och McBride var ett tag nere på tre slag från ledningen, men mer spännande än så blev det aldrig ur svenska ögon.

Till slut var Nordqvist sju slag från segern.

– Men jag är jättenöjd. Det finns mycket positivt att ta med mig från den här veckan. Det var otroligt bra att ha brorsan Mattias som caddie, vi har haft det jättekul och han är lätt den bästa caddie jag haft. Sedan har jag spelat bra, men har missat lite för många utslag för att kunna vara med allra högst upp och fajtas, säger Anna Nordqvist.

Starkt avslut

Avslutningen med tre birdies på fyra hål förde upp henne rejält på resulattavlan och hon har därmed slutat på topp 10 i fem av de sex senaste majortävlingarna.

– Det var jättetufft där ute i dag, med tuff vind fast lite annorlunda än de andra dagarna. Men jag spelade bra, träffade pinnen på sjuan – jag har faktiskt träffat pinnen fem gånger och satt två slag sedan i juni – så träffsäkerheten är det inget fel på.

Ryckte upp sig

För Maria McBride slutade det med en tolfteplats, tre slag bakom Nordqvist.

En otrolig prestation med tanke på att de låg 135:a i fredags morse, men ändå var det lite besvikna miner.

– Jag tar på mig det här, säger caddien Lee Griffiths.

– Det var på 14:e hålet, hon frågade om vi kunde nå bunkrarna i den här vinden, och jag sa nej. Och så hamnade vi där. Men samtidigt: Vi var på väg hem efter tolv hål i torsdags, och nu hamnade vi strax utanför topp-tio. Det får man vara nöjd med.

McBride håller med.

– Ja, men jag slog den driven lite väl bra också. Men jag är såklart jättenöjd med placeringen. Jag spelade riktigt bra och gjorde många birdies. Kan man komma ut så här bra efter en British Open betyder mycket för mig, jag har ju trott att det här ska vara mitt sista år på touren, men nu innebär ju det här att jag kan spelare vidare minst ett år till.

Inbee Parks seger innebär att hon nu vunnit de fyra klassiska majortävlingarna, bara den nya – sedan 2013 – Evian återstår.

Segern gör också att hon "bara" har tre färre än Annika Sörenstams tio segrar i majors

TT