Tränarbytet som verkar ge resultat

Pelle Edberg tvåa efter en dags spel i Sydafrika

SPORTBLADET

Ny tränare och delvis nya arbetsvillkor.

Men Pelle Edberg rivstartar ändå den nya säsongen och är tvåa efter första dagen av Alfred Dunhill Championship i Sydafrika.

– Jag har inte grävt ner mig en sekund, berättar Pelle för Sportbladet.

Lyckad start Pelle Edberg ligger tvåa efter en dags spel i Sydafrika. FOTO: AP

Han hamnade utanför de 125 bästa på Europatouren, missade sedan topp 70 i kvalskolan och är därmed halvvägs nere på Challengetouren.

Men ett break i karriären behöver inte alltid vara fel. Pelle har nyss avslutat det officiella samarbetet med sin bror Hans, som tränat honom en längre period, och påbörjat ett nytt med Darren Webster-Clarke.

– Jag ringde upp honom och frågade eftersom jag träffat honom tidigare och fått jäkligt bra intryck av honom, berättar Pelle.

Sju under par

Webster-Clarke tränar bland andra Richard Green och svenske Martin Erlandsson samtidigt som han hjälper det norska amatörlandslaget.

Och starten hade knappast kunnat bli bättre. Pelle Edberg gick sju under på Leopard Creek och är bara ett slag bakom hemmaspelaren Ulrich Van den Berg.

”Vinst som gäller”

Och en seger skulle sopa undan alla tidigare förutsättningar och ge Edberg två års exemption och valmöjligheter.

– Det är ju vinst som gäller och det jag hoppas på. Annars kommer jag kanske att få spela runt 12 tävlingar på Europatouren nästa år.

Halva startfältet är ännu ute på banan och placeringarna kan förändras senare under dagen men att det blir en topplacering när dagen är slut är ändå givet.

ARTIKELN HANDLAR OM