Svensk stortävling drömmer om Tiger

Vd:n: ”Det är klart att det vore jätteroligt om han kom hit i framtiden”

SPORTBLADET

Tiger Woods otrohetsskandal är förstasidesstoff världen över.

Sveriges svar: Välkommen till Scandinavian Masters.

– Den idén ligger fast, säger tävlingens vd Fredrik Nilsmark.

Hoppas på Tiger Fredrik Nilsmnark, vd för Scandinavian Masters, hoppas få se amerikanen spela i Sverige. FOTO: HENRIC LINDSTEN

Scandinavian Masters arrangörer drömmer om amerikanen i Sverige – och vill gärna skilja på golfspelaren och privatpersonen Woods.

– Vi har tidigare sagt att vi, inom en längre tidsperiod, hoppas få hit världsettan. Jag ser inte någon anledning att ändra den tanken, säger Fredrik Nismark.

Vd:n kunde nyligen glädja sig åt en ny titelsponsor för tävlingen, som från och med nästa år spelas på Bro Hof Slotts GK. Över de kommande tre åren går Nordea in med drygt 60 miljoner kronor.

”Jätteroligt om han kom hit”

Pengar som ska locka storspelare som Woods till Sverige.

– Vi har inte satt upp någon tidsgräns, och för 2010 har det aldrig varit aktuellt. Men det är klart att det vore jätteroligt om han kom hit i framtiden, säger Nilsmark om chanserna att få se den skandalomsusade 33-åringen i Scandinavian Masters.

Händelserna som sägs ha lett fram till bilkraschen i slutet av november, då Elin Nordegren ska ha jagat stjärnan med en golfklubba, påverkar inte Woods popularitet tror Fredrik Nilsmark.

– Det är nog många som vill se golfspelaren Tiger Woods i Sverige, säger han.

Vilka signaler sänder det ut att ni trots skandalerna vill ha hit honom?

– Det som har hänt är självklart inte bra, men jag tror man får skilja mellan det professionella och privatlivet.