Mycket nytt för Hedblom

Byter caddie – och ska stå värd för egen tävling på hemmaplan

SPORTBLADET

Det blir nya förutsättningar för Peter Hedblom 2010.

Han ska stå värd för en egen tävling, arbeta ihop med en ny caddie och slå 15 meter längre med drivern.

– Jag behöver bli lite starkare och snabbare i musklerna, förklarar Gävles stolthet.

Förändringar väntar 2010 blir ett år av förändring för Peter Hedblom. Han ska byta caddie, bygger muskler för att slå längre och ska dessutom stå värd för en egen tävling hemma i Gävle. FOTO: AP

Efter ännu en säsong med ojämn puttning har Hedblom lagt enormt mycket träningstid på just den delen tillsammans med Lasse Evertsson. Men han har också tagit tag i fysiken tillsammans med Pierre Johansson.

– Jag har väl känt att jag skulle behöva lite längd från tee och kan jag öka 15 meter med drivern och 15 med spoon så är det 30 meter på långa par femmor, förklarar Hedblom.

Värd på hemmaplan

Han ska också stå värd för en tävling på Nordea Tour på hemmabanan Gävle. Formatet blir som i Europatourens Dunhill Links med en amatör och ett proffs i varje lag och sista varvet spelar bara proffsen.

– Jag tror att det är ett bra format och det känns fantastiskt kul att kunna göra något på hemmaklubben. Man kommer ofta bort från den under säsongen annars, säger Hedblom.

Under nästa säsong kommer Hedblom också att jobba med en nygammal caddie. Hans vapendragare sedan tre och ett halvt år, Jesse Karlsson, valde att sluta efter förra säsongen och nästa år kommer Damian Moore att gå för svensken igen.

– Ja, han har gått för mig tidigare och vi får väl se hur det går. Han är lite lat och jag kräver ganska mycket av caddien. Med Jesse visste man att han kom i tid och var superseriös medan Damian kan vara lite ofokuserad.

Kommer sakna Tiger

Det blir dessutom ett år då världsettan Tiger Woods förmodligen kommer att missa en del av säsongen efter de skandaler som uppdagats.

Något som Hedblom tror kan vara dåligt för golfen.

– Det är ju han som byggt upp golfsporten och allt intresset runtomkring och skulle han sluta så tror jag att det vore ödesdigert.

Och han är liksom alla andra förvånad över händelserna.

– Det kom helt oväntat och jag är väldigt överraskad måste jag säga.