Mongomerie hoppas få se Tiger på banan igen

Men Ryder Cup-kaptenen varnar för att det kan ta tid

Foto: Lars Hedelin
SPORTBLADET

Colin Montgomerie genomgick en uppmärksammad skilsmässa och var ur balans i flera år.

Nu hoppas han att Tiger Woods återvänder till banan – men varnar för att det kan ta tid och bli svårt.

– Jag hoppas han kommer tillbaka. Jag var ur form i flera år och det var en jobbig tid, säger den europeiska Ryder Cup-kaptenen.

Sportbladet träffar den europeiska Ryder Cup-kaptenen och 1990-talets överlägsna europatourgigant på Krägga herrgård, och även om han egentligen inte vill kommentera "Tiger-gate" så känner han till viss del igen sig i all uppmärksamhet som affären rört upp.

Uppmärksammad följetång

Colin Montgomerie skiljde sig nämligen från sin förra fru Eimear Wilson 2004 – en skilsmässa som blev en uppmärksammad följetång i brittisk tabloidpress och där Montgomerie bland annat kunde läsa om anklagelser rörande "onaturligt beteende på grund av sin besatthet av golf".

Det dröjde till 2006 innan de var överens ekonomiskt.

– Det blev en skilsmässa som utspelade sig inför allmänheten, och de åren var en jobbig tid. Det sliter mentalt, och spelet blev kraftigt lidande. Man vet att man kan spela bättre, men något i bakhuvudet ställer till med problem. Och speciellt i golf eftersom det går så långsamt, du har så mycket tid att tänka, säger Montgomerie.

Ur form i ett par år

Hans vänner beskrev honom 'fullständigt förkrossad' efter uppbrottet, och det tog flera år innan skotten var tillbaka.

– Jag var ur form i ett par år. Det var jobbigt när allt var så offentligt, speciellt med barnen. Men jag är omgift nu och lyckligare än någonsin, så allt är glömt, säger han med ett stort leende, och önskar att Tiger Woods kommer tillbaka till banan.

Helst med spelet intakt.

– Jag hoppas att hans timeout inte blir lika lång som man kan frukta och att han kommer tillbaka till golfen. Men de första turneringarna kommer bli tuffa. Den första, andra, tredje... sedan blir det lättare igen, säger "Monty".

– Men det bästa är att börja vinna igen. Då glömmer folk snabbt.