Hanson säkrade sin plats i Ryder Cup-laget

Ende svensken i Europas lag

SPORTBLADET

Det blev dramatiskt på Gleneagles.

Men ett starkt sistavarv i stormen gav Peter Hanson de poäng han behövde för att behålla Ryder Cup-platsen.

– Det känns helt fantastiskt och jag har svårt att greppa det, säger Hanson till Sportbladet.

Foto: Getty Images
Peter Hanson är som ende svensk klar för Europas Ryder Cup-lag. Hanson säkrade platsen efter stabilt spel på Gleneagles.

I och med att spanjoren Miguel Ángel Jimenez ställde upp i skotska Gleneagles blev situationen plötsligt vansklig för svenske Hanson. Men lik förbaskat behövde Simon Dyson vinna för att ta sig förbi svensken på listan och samtidigt fick svensken inte komma bättre än 43:a.

– När jag såg att det blåste ordentligt i morse så tänkte jag: perfekt, berättar Hanson, som håller sin fina form i det långa spelet.

Hanson speladde stabilt

Han gjorde en stabil 73:a och landade på en delad 19:e plats. Med marginal på rätt sida även om det kan se tajt ut när man läser listan.

– Det är fortfarande puttningen som dippar för mycket. Men just det att jag lyckats ta mig in i laget trots att den delen av spelet inte fungerat fullt ut gör mig starkare.

Direkt efter att platsen blev klar träffade han Europas kapten, Colin Montgomerie, som givetvis var nöjd med Hansons spurt in i laget.

– Han var imponerad av segern i Tjeckien och han vet ju hur tufft det är att prestera på beställning, berättar Hanson.

Ska träna puttar

Fram till Ryder Cup i början av oktober kommer Peter Hanson nu att lägga stor vikt vid puttningsträningen. Den delen av spelet har inte fungerat så bra som behövs under så stark press som det kommer att bli under Ryder Cup.

– Nej, jag ska lägga upp en plan för träningen fram till tävlingen någon av de närmaste dagarna men jag är inte så orolig, det är ganska gott om tid.

Som sina wild card valde Montgomerie ganska väntat irländaren Padraig Harrington, engelsmannen Luke Donald och italienaren Edoardo Molinari, som för övrigt vann sista uttagningstävlingen på Gleneagles.

FAKTA

Europas Ryder Cup-lag

Följande spelare ska representera Europa vid Ryder Cup-spelet

Lee Westwood

Rory McIlroy

Martin Kaymer

Grame McDowell

Ian Poulter

Ross Fisher

Francesco Molinari

Miguel Ángel Jimenez

Peter Hanson

Padraig Harrington *

Luke Donald *

Edoardo Molinari *

* wild card

Kapten för Europas lag är Colin Montgomerie och han har tre vice kaptener till sin hjälp, Darren Clarke, Thomas Björn och Paul McGinley.

USA:s lag

Phil Mickelson

Hunter Mahan

Bubba Watson

Jim Furyk

Steve Stricker

Dustin Johnson

Jeff Overton

Matt Kuchar

* USA:s kapten Corey Pavin har ännu inte tagit ut sina fyra wild card. Hans vice kaptener är Paul Goydos, Tom Lehman och Davis Love III.

ARTIKELN HANDLAR OM