”En skön känsla”

Alexander Norén i fortsatt ledning

SPORTBLADET

Alexander Norén får går ut i ledarboll efter ha gjort en imponerande 66-rond på Bro Hof.

En dålig sak bara:

En revanschsugen storstjärna skuggar tätt bakom.

– Jag spelade inte bra i dag, säger Bubba Watson efter sin 67-rond.

Det var dock enbart amerikanen själv som verkade tycka det.

Han ligger förvisso fem slag efter Norén (som har -11 sammanlagt), men säger sig kunna höja sig ett par snäpp från fredagens prestation.

– Jag gjorde ett par riktigt korkade slag i dag, och gjorde inte en enda birdie på något par fyra-hål. Men jag har en bra placering, och kan jaga killen som leder. Han spelar riktigt bra, men kan jag bara sänka några puttar så kan jag komma närmare, säger Watson.

Imponerande sällskap

Killen som leder, 29-årige Alexander Norén, verkar dock ostoppbar just nu.

Han har spelat just med den amerikanske stjärnan och den förre världsfyran Henrik Stenson de två första dagarna. Och vetskapen att vara fem respektive 13 bättre än dem har bara gjort honom ännu starkare.

– Jag känner att jag kan tävla med Bubba och Stenson. Skönt att se upp till dem i så många år och nu känna att jag kan mäta mig med dem, även om jag inte har samma meriter på golfbanan. Det är en skön känsla, säger Norén som efter 67–66 har en tre slags ledning före indiern Shiv Kapur på andraplatsen. Bubba Watson ligger trea.

Karlsson näste svensk

Norén delade ledningen även efter den första dagen, men drog snabbt ifrån efter sex birdies på de elva första hålen.

– Jag försökte spela smartare i dag, inte använda drivern lika mycket och spela lite mer defensivt. Men jag har lärt mig nu att det inte spelar någon roll alls vem som leder efter fredagens spel, det gäller att fortsätta spela bra.

Robert Karlsson, den äldre, är näst bästa svensk på en fjärdeplats, och det efter en fyra raka birdies redan under första halvan.

– Det kändes nästan som att det aldrig skulle ta slut. Jag satte en del långa puttar, och det är ju alltid skönt. Men annars var det lite blandad kompott i dag, men jag gjorde vad jag kunde för att hänga på, säger han efter sin 70-rond.