Norén på väg mot utklassningsseger

Leder på Bro Hof efter att ha satt nytt banrekord

SPORTBLADET

Det är långt, det är svårt, det är knepiga greener, det är en av de absolut tuffaste banorna på Europatouren.

Synd att ingen berättade det för Alexander Norén.

Efter en 63-runda leder han Nordea masters med elva (! ) slag inför avslutningen.

Är man ute efter en spännande upplösning är Bro Hof fel ställe att vara på.

Men det finns andra skäl: Alexander Norén har imponerat stort, och nästan spelat som i trans hela veckan. På lördagen fullkomligt krossade han banan.

– Overkligt. Det gick hur bra som helst, jag hade ganska bra flyt i dag. Har aldrig känt så här på en golfbana förr, säger han efter sin 63:a, nytt banrekord.

Jämförs med Tiger Woods

Storstjärnan Bubba Watson ligger efter en 69-rond tvåa, elva slag efter Norén.

Och amerikanen var grymt imponerad.

– Han spelar helt overkligt bra den här veckan. Vi har sett Tiger Woods dra i väg så här, och vi har sett Rory McIlroy göra det i US open. Det finns liksom inget man kan göra, han besegrar oss helt enkelt, säger Watson – som naturligtvis inte helt har gett upp, även om försprånget ska vara näst intill omöjligt att ta in.

– Jag spelade mycket bättre än mitt resultat i dag. Jag tappade lite fokus på de sista nio hålen, men hade du sagt inför veckan att jag skulle ligga tvåa inför den sista dagen så hade jag varit riktigt glad.

Alexander Norén har nu gått runt på 67–66–63 under de tre dagarna. Och det är tack vare en stabil sving, bra puttning och att han spelat banan fler gånger än de flesta (förutom Richard S Johnsons caddie Anders Timell) som gör att han ligger på 20 slag under par.

Just att han kan banan hjälper mycket.

– Det är en stor fördel. Jag har i vart fall spelat 50 rundor här sedan den byggdes och jag kan linjerna från tee bra, vet hur vinden beter sig på olika hål och har mer förtroende för banan. Men den är tuff. I dag var det först efter några par i början som jag kände att jag kom igång när jag slog ett riktigt bra slag på det femte hålet, och då lossnade det lite.

TT: Du har sagt nu i tre dagar att det är en tuff bana...

– Men det är en tuff bana. Jag skulle hellre leda med 20 slag.

Ledarbollen, med Norén och Bubba Watson, går ut klockan 11.48 på söndagen. Innan dess ska Norén hinna med att gå på ett bröllop.

– Det känns bra. Det är tjejens polare som gifter sig, men det blir lugnt. Jag tar bilen.