Vilket styrkebesked

SPORTBLADET

VALDERRAMA. Det blev ingen svensk paradtävling vid Volvo Masters på Valderrama. Men det blev en seger på Order of Merit för Robert Karlsson och ännu ett bevis på att svensk herrgolf är starkare än på länge.

Och att svenska golfspelare blivit auktoriteter på touren som äntligen vågar och vill tycka saker.

Jag är lika imponerad, om inte mer, över de svenska spelarnas förvandling som över deras resultat.

Nuförtiden vågar och vill både Henrik Stenson och Robert Karlsson tycka om saker och är inte ett skit rädda för att lägga ut texten om banor och saker som händer omkring dem.

Båda har haft ett rykte om sig att vara lite tråkiga och svåra att få ur saker och det kan säkert ha varit så men inte längre.

Talar ut

När arrangörerna valde att låta alla komma in innan man lottade om under lördagen kom Henrik Stenson ut i regnet och lade ut texten om spelarnas missnöje.

Perfekt! Det är just det vi vill veta. När han vantrivs på en bana som han uppenbarligen gör på Valderrama så berättar han det.

Kanon och samma sak gäller för Karlsson.

Ambassadörer

De har blivit ambassadörer i stället för superdivor, som lätt är fallet när man tjänar 50 gånger så mycket som en ”normal” yrkesutövare.

Det finns massor av exempel på det motsatta förhållandet i idrottens värld.

Nu har de inte lika mycket press på sig som vissa andra men under den tid som jag har bevakat golf är det en anmärkningsvärd skillnad och att ställa upp även i motgång, som golfspelarna alltid gör, är inte alltid en självklarhet.

Att Robert Karlsson tagit klivet in i världstoppen är ett kliv som definitivt kan generera mer framgångar. Peter Hanson och Peter Hedblom är de två som jag tror kan lyfta ett snäpp nästa säsong.

Att Alexander Norén gör det ser jag som en självklarhet.