Det här kommer inte att blåsa över

SPORTBLADET

Tiger Woods-historien är mystisk och omges av allt fler rykten.

Och oavsett om den påstådda otrohetsaffären är sann eller falsk så har Tiger ingen annan väg än sanningen.

Det här kommer inte att blåsa över.

Jag känner avsmak när jag läser om att hundratals reportrar bevakar familjen Woods hus. Otrohetsaffärer är visserligen ett svårt journalistiskt fält men den här gången har något gått snett.

I de flesta kulturer är otrohet inget brott i juridisk mening, men de flesta är nog överens om att det är ett moraliskt brott, i varje fall om paret är gifta och dessutom har barn.

Bilkraschen förändrade allt

Många känner instinktivt att detta är något som journalister inte ska blanda sig i utan låta familjen sköta internt och jag håller med i det här fallet.

Tiger har såvitt jag förstår inte gjort något brottsligt och han är ingen förtroendevald, åtminstone inte i ordets egentliga mening.

Men bilkraschen förändrade allt och satte enormt fokus på Tigers påstådda affär. Om ryktena stämmer så måste Tiger nu säga sanningen och göra det rakryggad. Han är inte den förste som gjort misstag och ingen kräver att han ska vara perfekt, men han bör ju vara ärlig, tycker man.

För sina fans, konsumenters och inte minst sin familjs skull.

Misstag att inte vara öppen

Om ryktena inte är sanna så måste han ta avstånd ifrån dem bestämt och tydligt. Att han inte riktigt gjort det talar ju dessvärre ofta för att det ligger någon typ av sanning bakom.

Jag antar att Tiger tror att detta ska blåsa över. Han är inte van vid att figurera i den här typen av sammanhang och jag tror att det är ett misstag att inte vara helt öppen.

Antingen har han dåliga rådgivare eller så struntar han i vad de säger. Om han fortsätter att tiga så kommer rykten och i värsta fall lögner att följa i hans spår en lång tid framöver.

Och det är betydligt värre än en jobbig sanning.