”Jag undrar hur han mår”

SPORTBLADET

Behöver vi vara oroliga för Tiger Woods hälsa?

Många tycker säkert att han får skylla sig själv och att vad som händer nu är ointressant, men jag tillhör faktiskt den skaran som undrar hur han mår.

Med tanke på allt som ställts på huvudet om Tigers personlighet känns ju inget scenario omöjligt längre.

Han kanske sitter och deppar på båten eller ännu värre.

Deprimerade människor kan bli desperata människor och med tanke på att han inte varit den där helnykteristen och helyllekillen som de flesta trodde så kan han ju mycket väl sitta och kröka eller knarka i all sin ensamhet, det känns inte längre orealistiskt.

Väljer att gömma sig

Tystnaden som varit en röd tråd genom ”Tigergate” föder spekulationer och det enda sättet för Tiger att dämpa ryktesspridning, halvsanningar och lögner är att träda fram och visa sig. Han väljer istället att gömma sig och vara tyst, det är naturligtvis ett val, han skulle vara välkommen till vilket teve-program som helst på den här planeten vågar jag lova, och det är ett konstigt val som får mig att undra hur han mår.

Det finns dom som tror att han är förbannad och känner sig orättvist behandlad.

Det är troligare att han är ledsen och besviken på sig själv och därifrån till ett självdestruktivt beteende är steget inte långt.

Tystnaden är obehaglig

Jag tror att han älskar sin familj även om det låter knäppt. Han vet att han behandlat sina nära och kära bedrövligt illa och att han förstört bilden av sig själv, en bild som han kanske i och för sig är glad att slippa.

Den är förmodligen ganska jobbig att leva upp till och vill han ha tillbaks den har han en del jobb framför sig.

Hur som helst känns tystnaden obehaglig och att hans kompisar inte ens får tag på honom ännu obehagligare.

Tiger har gått in i grottan rejält och jag hoppas att det bara är för att rannsaka sig själv och för att få den hjälp han behöver.

Och kanske sedan det allra viktigaste, att han också kan förlåta sig själv.