”Tiger verkar inte bry sig”

Stjärnan har en djup svacka

SPORTBLADET

Efter Tigers senaste bottennapp är det tveksamt om vi får se världsettan på Celtic Manor i oktober.

Han verkar utsliten, ofokuserad och värst av allt – han verkar inte bry sig särskilt mycket.

Foto: Amy Sancetta, AP
Tiger Woods har mycket svårt att hitta flytet på golfbanan.

Han sa själv häromdagen att han inte tränar alls lika mycket nu sedan barnen kom och hans spel i Bridgestone är väl en spegel av hur hans form är just nu.

Usel.

Kommer han tillbaks?

Har haft svackor förr

Tveksamt om han någonsin kommer tillbaks till den form han haft de senaste åtta, nio åren. Han har haft svackor förut, oftast i samband med tränarbyte och svingförändringar. Värst var nog när han och Butch Harmon helrenoverade Tigers sving någon gång 1997-98 men ingenting har varit i närheten av den brist på form som han har nu.

Han har trots allt varit fyra i två majors i år och man ska inte glömma hans potential. Han kan säkert vinna en eller ett par majors till men det känns långt ifrån säkert och Nicklaus 18 majors tror jag inte att han når.

Det kan till och med bli så illa att han slutar.

Saknas glädjen som det känns just nu och eftersom Tiger är Tiger så kommer han aldrig att komma ifrån frågor efter varje dålig insats. Jag tror inte ens Tiger orkar med att spela dåligt hur länge som helst.

Får han inga resultat nästa år så är det tveksamt om han fortsätter.

Bör han tas ut som Wild Card i USA:s Ryder Cup-lag om han misslyckas med att spela sig in?

Har misslyckats i Ryder Cup

Jag tror att kaptenen, Corey Pavin kommer att fråga Tiger rent ut efter PGA-mästerskapet om han tycker att han kan tillföra laget något. Woods sa själv efter Bridgestone att han tror att han kan hinna i form och det är möjligt, det kan svänga snabbt. Jag tror att Tiger vill göra ett bra Ryder till eftersom han då och då svikit rejält i lagsammanhang.

Han spelade okej 2006 men missade 2008 på hemmaplan och han vill vara med och vinna en gång till.

Frågan är om han får chansen.