”Hanson är perfekt för Montys lagbygge”

Svensken en stor tillgång
i Ryder Cup-laget

SPORTBLADET

Ju mer jag tänker på Peter Hanson bedrift desto mer imponerad blir jag av den målmedvetne skåningen.

Att gå in och vinna en tävling i golf på beställning är bland det svåraste man kan göra, tro mej.

Nu är faktiskt det enda som kan stoppa Hanson från att spela Ryder Cup att engelsmannen Simon Dyson går och vinner på beställning på Gleneagles nästa vecka samtidigt som hans landsman Ross McGowan kommer ensam tvåa.

Samtidigt måste Peter Hanson spela helsunk och missa kvalgränsen.

Detta kommer naturligtvis inte att hända.

Stor press

Hansons seger i går kom under största möjliga stress och jag har fått mejl från folk som tycker att han inte har i Ryder Cup att göra om han inte kan spela bättre sista dagen i en liten obskyr ET-tävling i Tjeckien.

Den typen av kommentarer sorterar jag in under kategorin: kommentarer från människor som spelar sin golf på PS3 eller på glad klubbtävlingsnivå.

Enligt den bedömningen skulle vi nämligen inte ha några spelare i Ryder Cup.

Dustin Johnson skulle försvinna efter sin kollaps på Pebble Beach, Nick Watney efter sin på Whistling Straits och Tiger Woods efter sin uppvisning i skog och mark runt Firestone. För att inte tala om Phil Mickelsons sista varv i PGA-mästerskapet.

I Europas lag skulle Lee Westwood lätt kunna diskas för sin 76:a på Pebble och Rory McIlroy gick åtta över samma tävling.

En bragd

Nej, Hansons bedrift är faktiskt en liten bragd i det tysta, och han är en perfekt tillgång för Colin Montgomerie. Hanson är lättplacerad i foursome och har spelat bra med McDowell i Tavistock. Han kan spela aggressivt och göra många birdies i bästboll och han är en terrier och respekterad spelare i singel.

Detta vet Colin Montgomerie och jag är säker på att skotten är överlycklig över att få Hanson i laget.

Just nu ser laget spikat ut till 8/12-delar men det finns frågetecken för både Lee Westwood och Ian Poulter. Westwood har haft problem med en vadskada som hindrat honom från spel och träning under perioder. Det är så illa att han knappt kan svinga när det är som värst och det är osäkert om han kommer till Wales för att spela.

Ian Poulter skadade knät under en basketmatch (!) och har också haft stora problem med nacken. Om den duon försvinner så kan det öppna för ett svenskt wild card i form av Robert Karlsson, annars tror jag att det är kört.

Det andra frågetecknet är nu vilka spelare Montgomerie kommer att plocka in i laget på egen hand. Det naturliga valet är naturligtvis Paul Casey, Padraig Harrington och någon ur duon Justin Rose och Luke Donald. Outsider är italienaren Edoardo Molinari som skulle kunna vara ett komplement till brodern Francesco som redan är inne.

Det har också spekulerats om att Monty skulle kunna välja den tyske veteranen Bernhard Langer och svenske Carl Pettersson och det vore ju trevligt.

Monty är oberäknelig och någonstans har jag en känsla av att hans wild card kan överraska.

Det enda jag är helt säker på är att han inte kommer att välja Nick Faldo som ett.

Om några dagar får vi svaren.

ARTIKELN HANDLAR OM