Montgomerie tror på Olazábal som kapten

Tippar att spanjoren blir Ryder Cup-kapten om två år

SPORTBLADET

Europalagets Ryder Cup-kapten Colin Montgomerie har tagit ut Darren Clarke, Thomas Björn och Paul McGinley som sina assistenter till turneringen i Wales. Men när det kommer till vem som ska ta över som Europalagets kapten, har Montgomerie en annan golfare i tankarna.

– Jag tror att vi kommer att få se José Maria Olazábal som kapten i framtiden, säger ”Monty” till Daily Mail.

Foto: AP
Jose Maria Olazabal kan bli Ryder Cup-kapten tror Colin Montgomerie.

Både Colin Montgomerie och Darren Clarke tror att spanjoren Olazábal kan kliva in som Europalagets Ryder Cup-kapten 2012.

Spanjoren har spelat lite

Montgomerie hade gärna sett Olazábal som en av sina assistenter redan i år, men spanjorens sviktande hälsa satte hinder i vägen.

– Jag talade med José Maria och förklarade situationen och allt han gjorde var att önska oss lycka till. Han mår inte så bra just nu och han har inte spelat så mycket på Europatouren. Hans brist på deltagande är ett tecken på att han inte kan ta på sig rollen som vice kapten, han orkar inte genomföra fyra golfrundor i en turnering. Men vi hoppas och ber att han kommer tillbaka, säger Montgomerie enligt Daily Mail.

Lider av reumatism

José Maria Olazábal lider av reumatism och har inte spelat så mycket de senaste två säsongerna. Men Darren Clarke tror ändå att spanjoren förr eller senare kommer att dyka upp i Ryder Cup-laget.

– Om man ser till allt han gjort i tidigare Ryder Cup-turneringar så är jag säker på att kaptensrollen kommer att bli hans. Han skulle bli fantastisk och han är högt respekterad av alla.

José Maria Olazábal assisterade Nick Faldo för två år sedan när Europalaget förlorade på Valhalla Golf Club.