Dahllöf gjorde hole-in-one

Men det räckte ändå inte till vidare spel i turneringen

SPORTBLADET

Hon använde järnsjuan – och fick se bollen gå direkt i hål.

Svenskan Eva Dahllöf gjorde hole-in-one i nattens LPGA-tävling i Priddis, Kanada.

Perfekt slag Eva Dahllöf gjorde hole-in-one i LPGA-tävlingen i Kanada. FOTO: AP

Det var på det sjätte hålet på Priddis Greens GC som Dahllöf slog till. Hålet mätte 145 yards och svenskan använde järnsjuan. Det var hennes andra hole in one på LPGA-touren, den första kom för elva år sedan.

Det perfekta slaget räckte dock inte för avancemang i tävlingen. Eva gick runt den andra rundan på par, 71 slag, men hon bar med sig 78 slag från första dagen och tillhörde spelarna som minna cutten.

Delad ledning

Norskan Suzann Pettersen är i delad ledning i Canadian Women's Open efter två dagar tillsammans med sydkoreanskan Song-Hee Kim. Det var Kim det pratades mest om efter den andra dagen. Sydkorenskan inledde spelet med sex raka birdies och noterades till slut för blott 62 slag, nio under par.

Bästa svenska är Sophie Gustafson. Hon delar tiondeplatsen fem under par, fyra slag efter Pettersen och Kim. Anna Nordqvist spelar också bra och ligger på delad 17:e plats, två slag bakom Gustafson. Övriga svenskor som gått vidare är Maria Hjorth och Carin Koch, båda på par, samt Helen Alfredsson och Louise Stahle (+1).

ARTIKELN HANDLAR OM