Kerr utökar ledningen

Amerikanskan har greppet om segern

SPORTBLADET

Med en runda kvar av LPGA-mästerskapen har Cristie Kerr tagit ett fast grepp om segern.

Med ytterligare en lyckad dag utökade hon ledningen från fem till åtta slag.

Foto: AP
Cristie Kerr har utökat ledningen i LPGA-mästerskapen från fem till åtta slag.

Cristie Kerr verkar trivas på Locust Hill. De sensate åren har hon slutat fyra, femma och sjua och nu har hon gått i från till ett övertygande försprång inför söndagens avslutande runda med åtta slag föra spanjorskan Azahara Munoz.

– Jag spelade bra i dag igen, men det är inte över ännu.

Inte ointagligt

Många av motståndarna tycker att försprånget känns ointagligt, men i de banorna vill Kerr inte tänka.

– Jag kan sitta här och säga ge mig trofén nu, men det kommer aldrig att hända. Jag har en runda kvar att spela och anledningen att jag är i ledningen så här långt är min attityd och det fokus jag har.

”Inget jag tänker på”

Men det verkar onekligen bra för amerikanskan som vet hur man behåller en ledning. Åtta av 15 gånger har hon vunnit när hon har gått ut i ledningen på sista rundan. Och om hon lyckas med det en gång till kan hon gå upp i ledningen på världsrankingen.

– Det är inget jag tänker på. Jag vill inte gå upp på förstaplatsen för att vara där i en vecka. Man måste göra som Annika Sörenstam och vecka efter vecka bevisa att man är nummer ett, säger Kerr.

För svenskorna har det däremot gått lite tyngre. Louise Stahle som inledde så bra har halkat ner till 60:e plats och fjolårssegrarinnan Anna Nordqvist hittar vi på 30:e plats två slag över par. Bästa svenska är Helene Alfredsson på en 24:e plats.