Anna Nordqvist har sparkat sin caddie

”Han gjorde mig osäker”

Foto: AP
Anna Nordqvist har sparkat sin caddie Brian Dilley.
SPORTBLADET

Anna Nordqvist har inte lyckats lika väl som under fjolårssäsongen. Nu har hon brutit samarbete med sin caddie, amerikanen Brian Dilley.

– Jag tycker inte vi har samma syn på spelet, säger Nordqvist till Folket.

Anna Nordqvist och hennes caddie Brian Dilley har inte dragit jämt och strax efter Europatourtävlingen på Irland i början av augusti, sparkade svenskan sin caddie.

Sparkad efter Irland

– Jag avskedade honom efter Irland. Vi har jobbat i nästan ett år men nu tycker jag inte att vi har samma syn på spelet. Han gjorde mig osäker. Om jag ville slå ett slag på ett sätt så tyckte han något annat, säger Nordqvist till Folket.

I de senaste två tävlingarna har Lars Vangdal, som är gift med Nordqvists coach Karin Vangdal, burit klubborna åt Nordqvist som inte har någon brådska att hitta en ny caddie.

– Man jobbar så tätt tillsammans så då väntar jag hellre och hittar rätt i stället för att anställa någon nu direkt. Jag har lite olika lösningar framöver. Kanske att lillbrorsan bär åt mig i någon tävling, säger hon till Folket.

Nästa helg är det dags för P&G NW Arkansas Championship på LPGA-touren. Tävlingen spelas i Akansas och Nordqvist är sugen att prestera.

– Jag blir besviken när jag inte lyckas. Samtidigt jobbar jag långsiktigt och när alla bitar faller på plats kommer det att bli bra, säger hon till Folket.

ARTIKELN HANDLAR OM