Stängs av i ett år

Doug Barron fälld för dopning – första fallet sedan tester infördes

SPORTBLADET

Nu har golfen fått sitt första dopningsfall.

Den 40-åriga Nationwide-spelaren, Doug Barron, har testats positivt för prestationshöjande medel och stängs av ett år.

– Jag har inte haft för avsikt att skaffa mig ett försprång mot mina motståndare eller för att spela bättre golf, säger Barron i ett pressmeddelande.

Stängs av i ett år Doug Barron blir den förste av stängas är för dopning sedan tester infördes för ett år sedan. FOTO: AP

Nyheten slog ner som en bomb mitt under förberedelserna för årets sista WGC-tävling, HSBC Champins i Shanghai. Många av spelarna känner Barron, som dock varit borta en längre period av hälsoskäl.

– Jag är överraskad. Men jag vet att han har tagit olika mediciner under en period och jag kan tänka mig att det är orsaken, sa Open-mästaren, Stewart Cink.

Första fallet

Det här är första gången som en golfspelare stängs av sedan man började införa dopningstester förra året. Men Barron tillhör inte toppskiktet och är heller inte särskilt vältränad och det är få som tror att han har haft ambitionen att bygga muskler utan snarare att det är hans sjukdomshistoria som är orsaken.

– Jag vet inte om han har gjort något för att må bättre vilket jag kan ha förståelse för, sa Jerry Kelly.

Och en av hans andra kollegor Pat Perez, sa att på ett sätt spelar det roll men på ett annat spelar det ingen roll alls.

– Det är ju inte direkt en kille som är topp-20 i världen som tar steroider för att nå ifatt Tiger.

Barron har spelat åtta år på PGA-touren men förlorade sitt kort för tre år sedan.

PGA-touren har inte offentliggjort vilken substans det handlar om.

ARTIKELN HANDLAR OM