Tiger: Jag har aldrig tagit olagliga droger i mitt liv

Ny skandalrykten kring Woods

SPORTBLADET

AUGUSTA. Skandalen kring Tiger Woods byter skepnad – från otrohetsaffärer till rykten om användande av tillväxthormon.

– Men jag har aldrig tagit olagliga droger i mitt liv, förklarar han.

Ändå är det just det rubrikerna i USA handlar om.

När Tiger Woods mötte media fick han inte bara frågor som sveket mot sin familj i samband med otrohetsaffärerna med upp till 14 kvinnor. Amerikanska media ökar nu trycket på Woods när det gäller hans relation till kanadensiske skandalläkaren Anthony Galea som misstänks vara inblandad i en härva med dopingpreparat. Galea har gripits i Kanada och hade otillåtna preparat i en väska. Han är känd för att ha hjälpt elitidrottsmän återhämta sig snabbt efter svåra operationer.

Medgav

Tiger Woods medgav under presskonferensen att han flugit in Galea till i sitt hem i Orlando, en stad med erkänt många idrottsläkare.

– Ja, han har varit hemma hos mig. Men han har aldrig gett mig otillåtna preparat.

– Jag anlitade honom eftersom han har arbetat med många idrottsmän. Det ger en viss extra trygghet.

Laglig metod

Galea behandlade Woods opererade knä med så kallad trombocytkoncentrat, en laglig metod att använda det egna blodet med ny teknik för att läka en skada snabbare.

Woods berättade också att hans agent Mark Steinberg kontaktats för frågor från de federala drogutredarna – men att de inte visat intresse för att ställa frågor till golfstjärnan själv.

Stort samtalsämne

Intresset kring Tiger Woods och otillåten tillväxthormon för att läka skador är nu ett större samtalsämne än otrohetsskandalen.

Tiger Woods berättade också under mötet med media att han ätit smärtstillande medel och insomningsmedicin, i samband med sin fars död och senare den svåra knäskadan.