”Det bästa vore om Tiger missade cutten”

Foto: Getty Images
Det bästa för Tiger Woods vore att han missade kvalgränsen, menar Thomas Tynander.
SPORTBLADET

AUGUSTA. Tänk dig en middag i ett ­berömt klubbhus i går kväll. Gröna ­kavajen närmast säger till Tiger Woods:

– Så, hur har du haft det, mannen? Hur mår frugan?

Knappast.

Golfvärlden sluter upp bakom världsettan och snart är allt tyvärr som vanligt igen.

Förra årets mästare bestämmer menyn för Mästarnas Middag som alltid serveras på andra våningen i klubbhuset, onsdag kväll. Angel Cabrera serverade i går en kycklingmeny med glass i crepes som efterrätt.

Det var tur att inte jänkaren Chad Campbell vann särspelet – då hade de ätit cheeseburgare.

Det hade varit roligt att avslyssna ett ­ärligt spelarsnack med Tiger Wood – där kollegorna sa vad de tänker.

Har tagit avstånd privat

Många spelare har privat tagit avstånd. Men Tiger Woods är så viktig för touren och spelarnas inkomster att ingen vill ­stöta sig med honom. Ingen av de övriga mästarna i de gröna kavajer lär ha yttrat ett ord om skandalen som plågat Woods i över ­fyra månader. Precis som när han dök upp på rangen i söndags lär det ha varit kramar och Colgate-leenden. Det är synd i samman­hanget att Jesper Parnevik inte har en grön kavaj – han hade inte tvekat att ge världsettan en syrlig kommentar.

Under inspelningsvarven har Tiger Woods vunnit publiken, han har faktiskt hyllats som en hjälte i återkomsten, och nu är frågan bara om även Augusta National är lika förlåtande.

Jag hoppas inte.

”Bäst om han missar cutten”

Det bästa som kan hända Tiger Woods är att han missar kvalgränsen. Det skulle visa att han faktiskt har lite insikt i det han gjort mot sin familj, golfsporten och alla som dyrkar marken han går på. Det skulle visa att han berörts så mycket att han uppträder mänsklig. Det tror jag skulle få ett enormt genomslag hos den breda allmänheten, precis som tårar på en presskonferens hade varit berörande.

Men förmodligen klarar Woods cutten och slutar top 10, det gör han nästan alltid. Det skulle i så fall betyda att han helt ­iskallt gått vidare. Och golfpublken är nöjd. Återstår bara den lilla detaljen att reparera privatlivet.

Om Tiger Woods till och med vinner Masters är det overkligt. Då är han så känslokall och självupptagen att det är skrämmande.

– Är han verkligen en människa då? sa en världsberömd golfare till mig nyligen.

ARTIKELN HANDLAR OM