”Puttade inte alls bra”

Robert Karlsson föll i särspel mot Lee Westwood

Foto: AP, AFP/Getty Images
Robert Karlsson, till vänster, deppar efter sina missar i särspelet. Lee Westwod var helt enkelt för bra.
SPORTBLADET

Det blev Lee Westwood som tog hem St Jude Classic i Memphis. Robert Karlsson orkade inte stå emot i särspelet.

– Jag puttade inte alls bra, sa Karlsson till nyhetsbyrån AP.

Det blev en lång och dramatisk tävling, redan under den ordinarie rundan hade Robert Garrigus snott åt sig inititativet, men amerikanen tappade hela sin ledning och slog bort sig under det första särspelshålet.

– Det är en småsak att vinna. Jag måste lära mig det och nästa gång jag får chansen ska jag ta den, förklarade Garrigus som ansåg att han slarvat bort segern, för AP.

När amerikanen var borta handlade det bara om Robert Karlsson och Lee Westwood.

Karlsson missade puttar

Svensken var ett par decimeter i från att sänka en birdieputt på det fjärde särspelshålet, men missade. I stället var det Westwood som var bäst på att hålla nerverna under kontroll och kunde avgöra.

– Man försöker göra rätt hela tiden, men det är inte alltid det går vägen. Jag antar att jag lyckades utnyttja de andras misstag och ta chansen vid rätt tillfälle, sa Westwood till AP efter segern.

Robert Karlsson hade chansen att vinna på det tredje särspelshålet där han hade kunnat avgöra med en parputt. Men det ville sig inte.

– Jag puttade inte alls bra. Mot så bra motståndare kan man inte chansa, förklarade Karlsson som slutade på 69 slag.

Robert Garrigus hade 71 slag och segraren Westwood 68 på den avslutande rundan. Lee Westwood blev förste europé att vinna St Jude Classic efter den längsta särspelsomgången i tävlingens historia.

ARTIKELN HANDLAR OM