Svenskens hemlighet: öl – och ingen träning

Foto: CHRIS MCGRATH
Törstig ”Jag tog en öl efter rundan, och plötsligt hade jag druckit sju. Min caddie fick köra hem mig”, avslöjade segraren på presskonferensen.
SPORTBLADET

Hellre sju öl än en.

Och absolut ingen träning.

Aftonbladet har Carl Petterssons recept för seger.

Han tränar inte.

Dricker öl.

Och äter knappast enligt tallriksmodellen.

Ändå spelar Carl Pettersson just nu sitt livs golf.

– Jag blev sämre golfare av att träna, avslöjade segraren på en presskonferens i morse efter sin vinst på PGA-touren.

Gick ner 14 kilo

Han vidareutvecklade för den konfunderade mediakåren.

– Jag är uppenbarligen lite överviktig så jag såg till att börja träna. Jag gick ner 14 kilo, och mitt spel försvann helt. Timingen i svingen och allt annat försvann, och jag hade stora problem under fjolåret. Nu spelar jag bättre.

Carl Pettersson berättade att han trodde att han missat kvalgränsen i Canadian Open i fredags. Därför kopplade han av med en öl i klubbhuset.

– Jag tog en öl efter rundan, och plötsligt hade jag druckit sju. Min caddie fick köra hem mig. Jag var inte i dåligt skick på något sätt, men jag ville inte köra, sa Pettersson.

Nära en 59-rond

Men om huvudvärken gjorde sig påmind i lördags visade golfaren det inte.

Han klarade trots allt kvalgränsen med minsta möjliga marginal, och chockade alla – inklusive sig själv – med att bara vara en centimeter från att lyckas med en mytomspunnen 59-rond i lördags.

Dagen efter tog han in fyra slag på ledaren Dean Wilson och vann Canadian open.

– Jag fattar fortfarande inte att jag vunnit tävlingen, det är helt osannolikt. Jag hade ett dåligt år i fjol, och att lyckas vinna nu är otroligt viktigt för mig, sade han.